Mandag avholdt Troms arbeiderparti to åpne folkemøter for å kunne snakke om seniorpolitikk. Selv om det var en liten gruppe som deltok på Finnsnes, var det ingenting å si på engasjementet.

– Jeg tror ikke seniorer er flinke nok til å involvere seg i valgkampen. Jeg er 74 år, og er nok en av de som orker og engasjere seg. Jeg synes eldrepolitikk har fått alt for lite oppmerksomhet i denne valgkampen, selv om vi kanskje har et av verdens beste helsesystem, så er det slik at det mangler ting som bør være på bedre stell som i dag, sier Arne Bergland, medlem av Troms Ap og tidligere Lenvik-ordfører til Folkebladet.

Mangfoldig politikk

Stortingsrepresentant for Troms Ap, Tove Karoline Knutsen påpeker at det er viktig å ikke glemme de eldste i samfunnet.

– Jeg vil gjerne ha så mange som mulig til stemmeurnene. Vi mener alle eldre må favnes. Vi må ha en bred og mangfoldig politikk for den eldre befolkningen vår.

– Tror du dette vil engasjere?

– Jeg har sett at det engasjerer veldig. Jeg har vært flere steder og snakket med de eldre og folk sier at de har ventet på at en skulle favne så bredt i eldrepolitikken. Det store fokuset vil være på de mange som vil trenge pleie og omsorg, og god alderdom i sine siste år, det er dette vi går til valg på.

Mer midler

Bergland håper fylkeskommunen og kommunen vil få mer penger i valgkampen.

– De har for få midler til å skape et bedre samfunn enn vi har i dag. Hvis vi skal gjøre en bedre jobb her, må det komme bedre midler.

På talerstolen sier Knutsen at forskjellene er for store mellom kommunene og at en ikke kan bære eldremomsorgen alene.

– Vi har satt fokus på dette og har derfor bevilget mer penger til eldrepolitikk i våre budsjetter.

Folkemøtene ble avholdt på Finnsnes og i Sørreisa.

TALTE: Tove Karoline Knutsen fortalte de fremmøtte at eldrepolitikken også skal tas med i valgkampen.
Oppmøte: Det var flere fra salen som stilte spørsmål om eldrepolitikken.