Eskil, som har fulgt med sin pappa Raymond Kling i mange år, har nå startet opp selv med roadracing.

– Det er jo artig at han liker denne sporten som jeg har holdt på med i mange år, sier Raymond. Det siste året har han og kona Isabell kjørt om lag 18.000 kilometer rundt til roadracing-stevner i Norge og Sverige med sønnen sin. Og ikke nok med det, det nærmeste stedet hvor 15-åringen kan få trene på motorsykkel er i Mo i Rana. Det er så langt unna at Eskil ikke kjører dit bare for å trene, men like mye for å være med på stevner.

– Eskil har siden han var ganske liten vært levende interessert i alt som dreide seg om motorsykkel, så jeg har lenge vært klar over at han ville starte opp med roadracing, sier pappa Raymond.

Enestående sterk sesong

2017 er 15-åringens første sesong der han har konkurrert i roadracing i klasse A2 junior. Til tross for at han omtrent ikke har kjøreerfaring fra trening på sykkel har Eskil flere sterke plasseringer denne sesongen. Han har en 2. plass fra ACR i Mo i Rana, en to tredjeplasser fra Våler og ACR Mo i Rana, en 4. plass i Rudskogen, en 7. Og en 8. plass i Karlskoga i Sverige. Han har også kjørt Scandinavian Open i Sverige, der han ble nummer fire sammenlagt. Eskil har også halve sesongen kjørt i klasse Standard 600, mest med tanke på å skaffe seg trening foran neste sesong.

- Eskil, hvordan kan du finne på å drive med en sport der du må kjøre 1.300 kilometer bare for å få trene?

– Sannelig ikke godt å si. Dette er jo noe jeg har vokst opp med og har en brennende interesse for, og noe som jeg mener jeg har et brukbart talent for. Når jeg får lov hos mamma og pappa som kjører meg til alle stevnene på sommeren får jeg holde på med det jeg virkelig brenner for. At vi må kjøre rundt 20 timer timer i bil for å komme til et stevnene i Mo i Rana gjør meg ingen ting. Men selvfølgelig skulle jeg mange ganger ønske at vi hadde en slik bane for roadracing her i Midt-Troms.

Har veltet tre ganger

15-åringen forteller at han tre ganger i sommer har kantret med sykkelen sin på stevner der han har konkurrert, men at han har sluppet uskadd fra det alle gangene.

Han forteller at han har to motorsykler han bruker – en Yamaha R 600 og en Kawasaki 300. Pappa Raymond forteller at prisen på de to syklene kommer opp i rundt 200.000 kroner, noe som bare er en del av kostnadene som følger med sporten. Hva det koster å farte rundt til alle stevnene er noe hverken Eskil eller foreldrene vil regne på.

Trener på terrengsykkel

Eskil forteller at den eneste formen for forhåndstrening før han i det hele tatt startet med å kjøre motorsykkel er den treningen han har hatt med å kjøre terrengsykkel opp i skogen i Solli.

– Det er jo det som gjør hans prestasjoner i år desto mer imponerende, sier pappa Raymond.

Han forteller at Eskil har fått svært mange lovord fra eldre og adskillig mer garvede motorsykkelførere for den måten han håndterer sykkelen på asfaltbanen.

Eskil Kling (t.h.) stortrives når han fpr kjøre roadrace. Her er han sammen med kameraten Jonathan Lykke Nessjøen. Foto: Privat