Det er nødvendig med en dispensasjon fra arealbruksformålet dersom Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) skal få bygge ut en ny ambulansestasjon i Ersfjord på Senja. Dette ettersom området, hvor stasjonen er planlagt bygget, er regulert til landbruk og boligformål. I juli ga Berg formannskap tommel opp til dispensasjon, og nå er det klart at Fylkesmannen i Troms ikke kommer til å fremme innsigelse mot dispenseringa.

– Jeg har fått muntlig beskjed fra fylkesmannen om at de ikke kommer til å sette ned foten. Da er saken grei, og utbygginga av ambulansestasjonen kan behandles som en vanlig byggesak, sier Gjerpe.

Ulik oppfatning

Rådmann Gjerpe og Berg formannskap har ikke vært helt på linje i ambulansestasjonssaken. Gjerpe har blant annet vært tydelig på at det ikke var lov å bygge noen ambulansestasjon i Ersfjord, mens formannskapet likevel valgte å gi dispensasjon.

– Hva tenker du om fylkesmannens avgjørelse?

– Jeg har gitt min faglige vurdering der jeg mente det ikke var grunnlag for å gi dispensasjon, og tar til etterretning at fylkesmannen velger å ikke følge dette opp. Det er bare å konstatere at min faglige vurdering ikke er ivaretatt. Hvorfor kan man bare spekulere i, sier Gjerpe til Folkebladet.

Han poengterer for øvrig at Troms fylkeskommune i sin høringsuttalelse stilte seg negativ til dispensasjonsspørsmålet.

Sikret i minst ti år

– Vi har jo vært redd for å miste stasjonen fordi vi vet at UNN ser på strukturen. Nå når det er klart at ambulansestasjonen blir bygget, er vi sikret at ambulansestasjonen skal være her i hvert fall de neste ti årene. Det er en stor betryggelse for alle som bor her på yttersida, sier Jakobsen.

Glad ambulansearbeider

Ambulansearbeider Werner Enoksen er også lykkelig over meldinga fra fylkesmannen.

– Jeg og samtlige som jobber i ambulansen er kjempeglade, for vi har jo ønsket at stasjonen skulle bygges i Ersfjord hele tida.

Enoksen, som sitter i Berg kommunestyre for Frp, har imidlertid et lite stikke til rådmannen i denne saken.

– Det er litt underlig at rådmannen kan gå så sterkt ut og konstatere at fylkesmannen ikke kommer til å godta en dispensasjon, og så viser det seg at så ikke er tilfelle. I verste fall kunne dette ha kostet oss ambulansestasjonen på yttersida av Senja, poengterer Enoksen.

Det er Målselv Eiendom AS som skal bygge ut den nye amulansestasjonen for UNN. Folkebladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med noen i selskapet.

Berg-ordfører Roar Åge Jakobsen er fornøyd med fylkesmannens håndtering av saken. Foto: Amund Hansen
Rådmann Tore-Jan Gjerpe konstaterer at fylkesmannen ikke ivaretok hans faglige vurdering av dispensasjonsspørsmålet. Foto: Amund Hansen