- Drømmen er å klare å bygge et hotell på fastlandssiden av Husøy, i fjellskråningen like nedenfor storsvingen, sier grunneier og initiativtaker Rolf-Bjørnar Tøllefsen.

INNHOLDSRIKT Hotellet vil inneholde kurs- og konferansefasiliteter, spa-avdeling og frisørsalong.

Det vil si at planene begynner å bli mer håndfaste enn en drøm. Tøllefsen er godt i gang med planleggingen, og har allerede snakket med flere positive investorer.

- Det minste problemet er nok investorer. Vi har flere vi jobber med som er positiv, så jeg tror nok vi skal få det til. Men det er flere ting som skal på plass før vi kan gå ut og si helt sikkert at hotellet kommer, sier Tøllefsen.

Og da er det spesielt terrenget og skredutfordring han mener. Tøllefsen sier de har skredeksperter inne som skal vurdere området og eventuelle sikringsgrep som må gjøres.

- Men de sier at det skal kunne løses med enkle grep så jeg er veldig positiv, sier han.

Så positiv er han at hotellet allerede er utformet og tegnet av AT Plan & Arkitektur i Tromsø, og innholdet er også klart.

90 dobbeltrom

Hele hotellet skal totalt være på 6600 kvadratmeter fordelt over syv etasjer, og det vil være 90 dobbeltrom med panoramautsikt over Husøya og storhavet.

KOSTBART Grunneier og initiativtaker Rolf-Bjørnar Tøllefsen beregner totalkostnaden til 200 millioner kroner.

- Det blir ganske spektakulært, sier Tøllefsen.

- Vi planlegger at det skal inneholde sky-bar, frisørsalong og spa-avdeling som vi også håper lokalbefolkningen vil benytte seg av. I tillegg skal det være et kurs- og konferansehotell med fasiliteter for det, sier han.

Det vil også være mulighet for turister å gå ned fra den planlagte blå trappa til nasjonal turistveg og rett opp på taket og inn i sky-baren til hotellet.

Totalt beregner Tøllefsen at hotellet vil koste 200 millioner kroner.

- Jeg har en drøm om å kunne være i gang å bygge det neste år. Og med ett års byggetid vil det da kanskje stå ferdig i 2019 eller senest 2020.

Tøllefsen har hatt ideen om å få opp noe større helt siden de la ned Skarvesteinen Kafe på Husøya.

- Jeg har fått uttallige oppfordringer om å få til noe ute på Husøy, og det er en enorm utfart der og veldig stor etterspørsel etter overnatting, sier han.

I tillegg til å ta vare på turistene vil hotellet også skape arbeidsplasser.

6600 KVADRATMETER Hotellet blir betydelig i skråningen ned til Husøya på Senja.

- Det vil generere mange arbeidsplasser som vil gi arbeid til folk i regionen. Og det vil gi en ny type arbeid som man ikke har hatt her ute tidligere hvor det meste har dreid seg om fiskeri. Det igjen vil kanskje gjøre at enda flere velger å flytte hit, sier Tøllefsen.

- Husøya har et fortrinn

Og han er ikke i tvil om at hotellet vil få nok folk i sengene. I tillegg til de mange allerede etablerte attraksjonene på Senja som fjellturer, nordlyssafari, kajakk, kiting og se på uvær, mener nemlig Tøllefsen at Husøya har noe mer å tilby turistene.

- Vi har et fortrinn her med skreifiske og alle fiskebåtene med at vi kan ta med turistene ut i fiskebåtene på skreifiske. Vi kan også ha guidede turer på filetfabrikken, og turistene vil komme til et levende samfunn hele året. Dessuten; mer kortreist mat enn på Husøy tror jeg skal bli vanskelig å slå, sier han.

UTBYGGER Rolf Bjørnar Tøllefsen. Foto: Christian Unosen

- Jeg tror ikke det skal bli vanskelig å fylle hotellet hele året, legger han til.

Men før spaden kan settes i jorda må det noen avklaringer på plass.

- Vi jobber med saken og har tro på at vi skal få det til. Det vil i hvert fall bli avgjort i år, sier Tøllefsen.