Serielederen tok naturligvis kommandoen fra start mot tabelljumbo FIL, men i nesten 20 minutter klarte de grønne å holde unna bakover.

Les børsen og se hvem Folkebladet mener var FILs beste her.

Men så kom fem minutter som det bare er å glemme fortest mulig. Først løsnet Markus Naglestad et frispark over muren og en måpende Tor Inge Kristiansen ble bare stående å se på. Deretter var Simen Laugsand alt for passiv i duellen på dødlinja og en Hamkam-spiller fikk lagt ballen inn foran mål. Der var samme Naglestad på plass og kunne sette inn nummer to. Så var det Marcus Sletten som fikk seg en liten luftetur når han ble fintet av samme mann, som satte ballen i lengste hjørne.

– Vi visste at HamKam er gode i starten av kampene, men er veldig skuffet over at vi lar dem styre så mye som de gjorde. Vi blir vel mer eller mindre overkjørt i nesten hele første omgang, og det er jeg meget skuffet over, sier trener Bjørn Johansen etter kampen.

La om

Etter scoringen la Finnsnes over til 3-5-2-formasjon, og da fikk man noe mer orden på sakene. Men nærmere enn Glenn-Martin Andreassens heading i tverrliggeren kom man aldri. Det var for øvrig FILs eneste sjanse i første omgang.

– Skal jeg være helt ærlig, så fryktet jeg at dette kunne bli stygt etter hvert, men vi hevet oss i andre omgang, sier «Bummen».

Og det hadde han rett i. For det var FIL som hadde ballen mest i de siste 45 minuttene, dog uten å skape så mye farligheter.

– Vi kjenner litt til Hamkam og har sett dem en del. Så da visste vi at de har hatt en tendens til å slippe inn lag i andre omgang. I første var det klasseforskjell på lagene, men som sagt, det var bedre i andre, sier Bummen.

Uten å klare å glede seg veldig over det.

– Det er bra at vi ikke faller helt sammen og taper større, men det tar ikke bort det faktum at vi reiser hjem til nord uten poeng.

Karantene

FIL fikk dessuten med seg tre gule og et rødt kort i sekken hjem.

– Nei, det røde kortet til Markus (Rolandsen) mener jeg er helt feil, sier Johansen.

Og Glenn-Martin Andreassen skjønte lite av det kortet han fikk.

– Jeg kjemper om ballen, får en arm i trynet og blir liggende. Når jeg reiser meg opp igjen får jeg gult kort. Det skjønte jeg ikke mye av. Kanskje han mente at jeg filmet, hva vet jeg, sier Andreassen.

Det bør vel nevnes at han burde ha fått et gult like etterpå, men slapp unna. Det skulle vel bety at dommeren skjønte at det første var heller tvilsomt.

Om en uke er det Raufoss som står på andre banehalvdel. Bjørn Johansen lover å bruke uka godt.

– Jeg kan love at så lenge det er teoretisk mulighet for å berge plassen, så kommer ikke vi til å gi oss. Vi må bare fortsette på treningsfeltet, lappe sammen såre bein og sette opp det laget og den formasjonen vi mener passer best til motstanderne.

SKUFFET: Andreas Løvland var tydelig skuffet etter tapet. Foto: Per Steinar Markussen