Faktisk ikke før i 2014, da han tilfeldigvis på et jobbmøte i Trondhjem fikk nyss om at en slik bil var til salgs.

– Det som gjorde det litt vanskelig å finne en slik bil var for det første at det måtte være en Mustang fra 60-tallet, og at det måtte være en cabriolet. Noe annet var ikke gangbart, forteller Leiknes, som legger til at noe som vanskeligjorde det ytterligere var at det ikke ble laget så mange eksemplarer av akkurat denne modellen.

– Da jeg ble fortalt at en Mustang av den årgangen var til salgs spurte jeg om det var en cabriolet. Ja, det er en cabriolet, og den er i veldig god stand, svarte vedkommende. Jeg slo til på flekken og kjøpte bilen usett.

Står på bremsen

Selv om Mustangen har en V8-motor mener Leiknes at det ikke er noe fartsvidunder.

– Man laget biler på en noe annen måte i 1966. Første gang jeg kjørte denne bilen føltes det ut som om det var bilen som kjørte meg, og ikke omvendt. Det er en bil laget for å cruise med, ikke kjøre fort med.

– Pleier fruen å være med på tur med denne bilen?

– Det hender, men bare hvis sola skinner og det er godt vær.

– Har den servostyring?

– Ja, det har den, så det å dreie på rattet er lett. Da er litt verre med bremsene, den har ikke bremsekraftforsterker.

– Du må stå på bremsene?

– Ja, det kan man trygt si. Man må bruke litt kraft på den.

Har noe

Jakob Leiknes har registrert at også unge gutter stopper opp for å se på bilen når han er på bilutstilling med den.

– Det er noe som overrasker meg litt, dette er jo en bilårgang som denne aldersgruppa normalt sett ikke har noe forhold til. Det må bety at den muligens har noe som også vekker interessen hos unge mennesker. Jeg vet ikke, men det kan virke slik.

– Hvor lenge har du vært medlem i Gammelhorken Veterankjøretøyklubb?

– Tre-fire år, men når det gjelder akkurat det å skru på biler så er ikke det mitt bord. Jeg er ikke flink til det. Grunnen til at jeg ble med er det gode miljøet i klubben. Det er en flott gjeng med entusiaster.

Sam vanlig var det mange som kom for å se på veteranbilene som sto oppstilt på plassen utenfor Byens Bistro. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Også unge gutter pleier å stoppe opp for å ta cabrioleten til Jakob Leiknes i nærmere øysyn. Foto: Reidar Ingebrigtsen