Etter kampen virket Johnsgård å være fornøyd med å ha åpnet scoringskontoen.

– Det kjennes veldig bra å få i gang målene med en gang. Hvis man ikke skårer i første kamp, kan det det fort bli en greie, sier Johnsgård.

Senja hadde en stor sjanse helt i begynnelsen av kampen, men slet med å få etablert spillet sitt. Salangen var farlig frempå ved et par anledninger, men klarte ikke å sette ballen mellom stengene.

Jevnspilt

De første 20 minuttene av kampen var ganske jevnspilte.

Etter 25 minutter vant Senja ballen høyt oppi banen. Christer Johnsgård tok ballen med seg inn i sekstenmeteren, og satte den sikkert i mål, som han har gjort så mange ganger før i Islandsbotn.

Resten av omgangen var ganske jevnspilt. Ingen av lagene dominerte banespillet, eller klarte å spille seg til de helt store sjansene. Salangen stilte med et veldig redusert mannskap, men Senja slet med å få overtaket i kampen.

– Vi kan forbedre oss. Det er litt kaotisk i første omgang. Vi klarer ikke å etablere spill høyt nok i banen for å skape sjanser. I andre omgang spilte vi oss stort opp, sier Johnsgård.

Effektive

Andre omgang var bare fem minutter gammel da Sondre Laugsand raget høyest på et godt slått frispark, og stanget inn 2-0.

Etter 66 spilte minutter dukket Johnsgård opp inne feltet etter et hjørnespark, og satte inn 3-0.

Etter 3-0 skåringen gikk lufta litt ut av Salangen, og Senja tok mer over.

4-0 kom fra ellevemeteren, etter at Salangens keeper, Sigurd Bjørstad, ble avblåst etter en forseelse inni sekstenmeteren. Johnsgård satt ballen sikkert i mål, og sikret seg dermed et hat-trick i comebacket.

Tobias Melseth og Daniel Mikkelsen scoret hvert sitt mål i henholdsvis det 86. og 90. spilleminutt, begge på dødball. Dermed ble sluttresultatet 6-0. Senja var ikke veldig spillemessig overlegne, men var dyktigest i begge boksene, og tok dermed tre fortjente poeng.

Salangen stilte med et redusert mannskap på lørdag. Tre spillere måtte sto over grunnet karantene, og ytterligere tre var utilgjengelig. Foto: Trygve Grønning