«Være i Stillheten» er en konsertserie som kantor Jon Blamire og hans kone Sarah Blamire står bak. Konseptet presenteres i konsertform til alle årstider, men er i likhet med konserten og kafeen som diakon Kjellrun Skoglund arrangerer også innpasset til å være et årlig innslag under Finnsnes i Fest.

– Som en del av Finnsnes i Fest synes vi at det å «Være i Stillheten» i Finnsnes kirke også passer inn i en hektisk festivaltid når det skjer veldig mye på Finnsnes. Målsetningen er å tilby et rom for ro og ettertanke og muligheten for å senke skuldrene til musikk som er egent for det, forklarer Jon Blamire.

Mer enn en konsert

– «Være i Stillheten» er mer enn bare en konsert. Det er en kveldsopplevelse med musikk, ord og bilder. I løpet av en time vill musikere fremføre fredelig musikk som inviterer publikum til å slappe av og finne stillhet og ro. Lysbilder og videoer er knyttet til musikken med bilder fra Nord-Norge og noen fine tekster fra Bibelen. Alle er invitert til å delta i to salmer og en veksellesning, sier Blamire.

Repertoar

I konserten medvirker Susanna Blamire er snart ferdig utdannet fra Birming Conservatorie, Steinar Steffensen, Sarah Blamire og Jon Blamir.

– På programmet står musikk av Gade, Beethoven, Grieg, Elgar, Ewald, Deronge og Bach. Musikk som vi mener passer i den spesielle settingen vi har i disse konsertene, sier Blamire.

– Er det inngangsbillett?

– Nei, konserten har gratis inngang, men med frivillig kollekt til alle som ønsker å gi noe til et godt formål.

– Bevertning?

– Ja, våre flinke damer i menigheten disker nok opp med noe også etter denne konserten. Det hører også med i en kveldstund som denne.

Gitarist og musikkpedagog Steinar Steffensen. Foto: Jon Blamire
Det er Jon Blamire selv som har tatt bildene og designet de vakre plakatene til konsertserien «Være i Stillheten», der den nesteavvikles i Finnsnes kirke førstkommende fredag 4. august. Foto: Jon Blamire