De fire ventet sammen med tre-fire hundre ungdommer på å få komme inn i teltet der Daniel Owen åpnet kveldens forestilling. Men han brydde de fire seg ikke særlig mye om.

– Det er rett og slett ikke våre type musikk, det er Innertier vi vil høre. De er veldig kule og har mange kjempekule låter, var en samstemmig dom fra de fire. Og de ventet mest på låten «Jeg vil heller ha deg»

Årets ungdomskonsert startet rundt en halv time senere i festivalteltet enn annonsert, uten at det la noen demper på stemninga hos ungdommene. I fjor møtte rundt 1.200 ungdommer opp, og minst like mange hadde funnet veien tirsdag kveld for å høre på Sandra Lyng, Daniel Owen og Innertier.

Sandra kjent fra Idol 2004

Sandra Lyng (Haugen) vil være kjent som jenta som ble kjent så langt tilbake som i 2004 med sin fjerdeplass i Idol. Sandra har de siste årene gitt ut singler med engelsk tekst, låter som «Play My Drum», «PRTEY» og «Night After Night». Til Finnsnes kom hun med helt ny bandbesetning som hun har hatt med seg på sin sommerturnè i Norge.

Somrene 2015, 2016 & 2017 var hun med på VGs Sommershow-turné og på VG-listekonsertene rundt i Norge.

Michael Jackson-inspirert

Daniel Owen deltok allerede som 10-åring i Norske Talenter med Michael Jackson-inspirert dans, der han vant. I 2015 kom Daniels debutsingle «Girl Gone Bad» og senere samme år kom låten, «With You».

Innertier etablerte seg mot slutten av 2014, og var året etter blant de mest streamede artistene i Norge. Grunnlaget for deres suksess er låtene «Du er ung», «Langt igjen å gå» og «Jeg vil heller ha deg».

Ansvarlig for både ungdomskonserten og alt det som ellers skjer under festuka er Krister Viken som blant annet syr sammen arrangementene, Andre Stifjell som er scenemester, festivalsjef Beate Seljenes og logistikkansvarlig Lene Jørgensen.

Her ser vi tre av gutta fra Innertier på vei inn i bilen og klestskifte på hotellet. Foto: Stein Wilhelmsen
Da portene ble fjernet løp ungdommene inn for å sikre seg de beste plassene. Foto: Stein Wilhelmsen