– Det er veldig gøy og koselig her, smiler 12-årige Andrea From Solli Jakobsen.

Hun balanserer på et lekestativ før hun tar sats og hopper elegant ned.

– Det er masse forskjellige ting å gjøre her, sier hun og ser seg rundt.

Hun har tatt en sniktitt på parken denne onsdags ettermiddagen sammen med mamma Marianne From Jakobsen og lillesøster Katrine From Solli Jakobsen (2). De bor i Danmark, men er på ferie i Målselv siden pappa er her fra. Lillesøster er travelt opptatt med å teste en liten hengebru.

– Det er virkelig flott her, utbryter mamma Marianne.

– Det er noe for alle aldre. Det er veldig varierte lekeapparat og så er det koselige omgivelser, sier hun.

Snart klar

Gravemaskin og arbeidere er fortsatt i full vigør rundt omkring, Men de er nesten ferdig.

– Det er bare siste «finishen» igjen nå med beplanting og stier og slikt, sier næringssjef i Målselv kommune Elin Byberg.

Hun tror parken er klar til å åpnes i neste uke.

– Vi har fått signaler fra entreprenør om overlevering i neste uke, sier Byberg.

Naturskjønt

Lekeparken ligger naturskjønt til oppe på en høyde ovenfor den allerede etablerte elveparken, ved Bardufoss sentrum. Parken er tilrettelagt med mange stier, grøntområder og rolige områder med benker som man kan nyte elva som går forbi fra.

- Lions og Steinbruas venner har allerede gjort et formidabelt arbeid med å forskjønne elveparken. Mange stopper her for å se på de små husene som er satt på en øy i elva og for å se på veteranmonumentet. Nå er området blitt enda mer tilrettelagt. Når folk kommer hit kan de sitte her og nyte naturen mens barna leker, sier Byberg.

Fikk midler

Parken er utformet av Polarlandskap og inneholder benker, stier, trapp, beplanting og diverse lekeapparat som for eksempel huske, sklie og balansestativ.

Det var i forbindelse med arbeidet på prosjektet «Stedsutvikling Målselv» at det kom fram ønsker om en lekepark i sentrum. Kommunen fikk så stedsutviklingsmidler på 1,4 millioner kroner fra fylkeskommunen til prosjektet. Noe av pengene har gått til fortau i sentrum, men det meste har gått til lekeparken.

Selv om parken ser ut til å bli ferdig neste uke, sier Byberg at det nok ikke blir offisiell åpning før til høsten.

– Når vi får det overlevert i neste uke vil vi også invitere folk til en dugnad i parken for å fjerne kratt og småbusker før Arctic Race of Norway sykler forbi, sier Byberg.

SNART FERDIG: Arbeidet med lekeparken i Elveparken på Andselv er i sluttfasen når vi besøker parken onsdag. Neste uke håper kommunen at parken vil bli åpnet. Foto: Susanne Noreng
UTSIKT: Fra parken ser man ut over den idylliske elva med små miniatyrhus plassert på en øy og Bardufoss sentrum. Foto: Susanne Noreng
HUSKE: Alle parker bør ha en «huske». Denne er det plass til flere små romper i. Foto: Susanne Noreng
RIDEHEST: Det er mange benker og stier i parken. Her er en ridehest plassert foran en benk, slik at de voksne kan se på mens barna leker. Foto: Susanne Noreng
GLEDER SEG: Næringssjef i Målselv kommune Elin Byberg er veldig fornøyd med lekeparken og gleder seg til den snart kan taes i bruk. Foto: Susanne Noreng
«SNIK-TESTET»: Andrea (12), Katrine (2), og mamma Marianne From Solli Jakobsen tok en sniktitt på parken før den er åpnet og syntes den var blitt veldig fin.