Som omtalt på mandag, er Christer Johnsgård på vei tilbake til FK Senja på lån ut sesongen.

Men i retur ønsker TUIL seg FK Senjas toppscorer Sebastian Jensen (21), som har notert seg for åtte nettkjenninger på 13 seriekamper for FK Senja i 3.divisjon, avdeling seks i år.

– Vi er i dialog og er heller ikke i mål med Christer Johnsgård-saken. Det er en god del som må på plass, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø.

– Er det en ren byttehandel?

– Det har sammenheng med det, ja. Vi ser på muligheten for å få Sebastian Jensen til TUIL i forbindelse med at Christer går dit, men det er en del konkrete ting rundt økonomi og sånn som må på plass, forteller Helstrup.

Trener fast med TUIL

Den tidligere TIL-junioren Sebastian Jensen, som er en del av den gylne 1996-generasjonen, vet hvor målet står.

I sin første sesong i fjor, noterte han seg for 11 mål på 25 kamper i 2.divisjon, mens han altså står med 8 mål på 13 kamper for samme klubb i divisjonen under i år.

– Sebastian trente en god del med oss i vinter og har trent med oss hver torsdag gjennom hele sesongen, så han er godt kjent i spillergruppa, og sånn sett blir det ikke de store forandringene. Christer kan komme til å trene med oss og spille kamper for Senja, mens Sebastian blir tilgjengelig for å spille kamper hos oss, sier Helstrup.

– Passer oss

Helstrup er klar på hvorfor han ønsker den 21 år gamle spissen fra Tromsø.

– Først og fremst er han en god målscorer og avslutter, som ofte er i balanse når han skyter. Han er ikke den raskeste spilleren fra A til B, men er rask med ball, flink til å frigjøre seg og til å sette opp andre. Sånn sett passer han veldig godt inn i vår måte å spille på. Dessuten er han en ung, lokal spiller som er sugen på å utvikle seg til å bli en enda bedre spiller, sier Helstrup.

I så fall blir det snakk om en permanent avtale for Jensen.

– Det er det. Men det er umulig å si om det blir. Det kan være at det skjærer seg, så vi må holde tunga rett i munnen. Det er et stykke arbeid igjen før vi er i mål, så vi planlegger sesongen uten Sebastian Jensen, så får vi se om det lar seg gjøre akkurat nå, sier TUIL-treneren.

Jensen: – Føler meg klar

Sebastian Jensen er veldig klar for nye oppgaver etter å ha levert varene i lavere divisjoner.

– Det kan se ut som det blir TUIL nå, og jeg tenker at det blir en veldig spennende utfordring. Klart, det er et steg opp og det vil nok enda ta litt tid før det blir klart. Det blir tøft, men jeg føler meg klar, sier Sebastian Jensen til iTromsø.

FK Senja ligger på 3.plass i sin avdeling, seks poeng bak serieleder Mjølner.

– Vi har gjort det bra i det siste , og jeg hadde lyst til å rykke opp med Senja, men jeg føler de er gode nok til å klare det uansett. Nå har de jo allerede erstatteren klar i Christer (Johnsgård). Jeg tror han kommer til å passe veldig godt inn i gruppa der og jeg er sikker på at de klarer opprykket, selv om jeg drar, sier Jensen.

Han ser fram til å bli en del av TUILs offensive fotball.

– Jeg kjenner jo klubben og spillergruppa veldig godt. TUIL er et lag som spiller veldig offensiv fotball, noe som passer meg bra, så jeg gleder meg veldig til dette, sier Jensen.

forlater: Christer Johnsgård er på vei tilbake til moderklubben. Foto: Håkon Steinmo Foto: Håkon Steinmo