I april aksjonerte politiet mot Finnsnes ungdomsskole på bakgrunn av en bekymringsmelding om elever som følte seg krenket og trakassert i sosiale medier. Seks elever ble siktet for oppbevaring og distribusjon av ulovlige bilder. Nå er saken ferdig etterforsket.

Konfliktråd

– Er de seks siktelsene opprettholdt?

– Siktelsene er ikke utvidet noe utover det vi startet med, men det kan godt være det blir opprettet flere saker i ettertid.

– Hvor mange er det da snakk om?

– Hva slags straff risikerer elevene?

– Her er det snakk om en aldersgruppe som er en blanding av de over og under 15 år, så man ønsker kanskje aller helst å få disse sakene løst i et konfliktråd som en mulighet. Men det er opp til juristen.

Prioritert sak

Saken har tatt litt ekstra tid å etterforske, fordi så mange ungdommer har vært involvert.

– Det er en under-18 sak, som betyr at vi har kort etterforskningsfrist og påtale har kort påtalefrist. Disse sakene skal prioriteres på grunn av alder. Samtidig når det blir såpass mange klarer vi ikke holde ønsket frist og da tar det litt tid.

Men påtale har vært underrettet hele veien, så de er kjent med saken. Det gjør at det antakeligvis ikke vil gå så langt tid før det kommer påtale, forteller politioverbetjenten.

– Dette er nok noe de fleste gjør, og ikke tenker over at kan være straffbart og slå tilbake i en annen sammenheng. Vi prioriteter å jobbe forebyggende med dette, og denne saken viser egentlig bare at vi må jobbe mer med den forebyggende delen vi har, både mot foreldre og unge, sier Ronesen.