Ambulansearbeider og Frp-leder i Berg Werner Enoksen var nemlig først ut i Midt-Troms med personlig bilskilt da han denne uken fikk skrudd på skiltet med «Werner» på sin Volkswagen pickup.

– Dette har kostet meg 9.000 kroner, og noen synes jo dette er litt harry, ler 49-åringen. Men legger til at turen til Senjahopen på tirsdag egentlig var verdt denne selvvalgte utgiften.

– Folk snudde seg hele tiden

Werner forteller at det ble en tur der folk stadig vekk snudde seg og glodde storøyd på skiltet.

STOPPER OG NIKKER Werner Enoksen mener bare turen hjem med det nye personlige skiltet var verdt kostnadene.

– Ja, et var utrolig mange som snudde seg og ble stående og kikke da jeg kjørte videre, en kjempeartig opplevelse. Dyrt er det, javel. Men jeg hverken røyker eller snuser og har ikke de utgiftene. Og over de ti årenen jeg kan ha dette skiltet blir dette en kostnad på to kroner og førti øre dagen. Om jeg skifter bil i denne perioden tar jeg selvfølgelig skiltet med meg på den nye bilen.

– Kameraten ble sur på meg

- Jeg har en kamerat i Mefjordvær som meldte på Facebook at han er litt sur på meg. Han heter Werner Jakobsen og hadde også tenkt å få fornavnet sitt på bilen, men der hadde jeg vært raskere enn ham med bestilling, så den gikk nok ikke.

– Jeg nærmer meg jo de femti snart, og noen bemerker at jeg kanskje har gjort det for å liksom framstå som litt yngre, men det er det altså ikke.

- Måtte gjøre det som Frp-er

– Dette er jo et forslag som Frp har fått gjennom, og da syntes jeg nesten dette var noe jeg måtte gjøre.

Werner forteller at kjæresten Anne Kaja Knutsen har sagt at hun ennå ikke har bestemt seg for om hun liker det, eller ikke. Uansett kommer nok skiltet som har kostet ham 9.000 kroner til å bli stående på både denne bilen og eventuelle andre de nærmeste ti årene.

Maks sju tegn på skiltet

Werner forteller at han bestilte skiltet med en gang det ble offentliggjort 15. juni at dette var mulig.

- Det kan maksimum være sju tegn på skiltet, og det er ikke lov å bruke noe som er støtende, forteller mannen som de nærmeste ukene må påregne stor opmerksomhet fra andre med bilskiltet sitt.