«Knallis» er nemlig teksten på det første personlige skiltet som ble ustedt i nord. Og innehaveren er Peter Paulsen (24) fra Stonglandseidet på Senja.

Paulsen ble nemlig den første som kunne smykke bilen med personlig bilskilt. Og den stolte eieren forteller til avisa iTromsø at dette er noe han har gledet seg lenge til.

Første dagen

– Jeg bestilte første dagen det var mulig. Fem minutter etter at Statens vegvesen åpnet for bestilling 15. juni. Jeg tenkte jeg måtte ha noe som passet meg, og da ble det «Knallis», sier Paulsen, som har bodd i Tromsø i flere år.

Han er dermed den første som blir å se på tromsveiene med personlig bilskilt.

– Jeg synes «Knallis» er litt passende, egentlig. Jeg har jo blitt kalt for det et par ganger i byen. Et personlig bilskilt må også være litt artig. Det må være humor i dette, sier han og slår fast at humor passer i Tromsø.

Mange søkte

Søknaden til Paulsen vakte litt oppmerksomhet på trafikkstassjonen i Tromsø:

– Vedkommende hos oss som fikk eposten sa at det måtte være en spøk og at det ikke kunne være mulig, forteller konsulent Kine Bakkeli til avisa Nordlys.

Det var hun som fikk oppdraget med å overrekke det personlige skiltet til Paulsen.

– Det er en del som har bestilt. De nærmeste dagene skal vi dele ut fem personlige bilskilt til. Totalt i Norge er det 11.500 som har søkt om personlige bilskilt, sier Geir Bakkevoll, kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen.

Kravene

– De viktigste kravene til skiltene er at de må ha minst to og maksimalt syv tegn, inkludert mellomrom. Kun biler med én eier kan få personlige bilskilt, legger han til.

Et personlig bilskilt er slett ikke helt billig. Får du det godkjent, må du punge ut med 9.000 kroner. Da får du rettigheten til skiltet i ti år, selv om du bytter bil.

«Knallis» er et av seks personlige bilskilt som er godkjent i Tromsø. De fem neste ut på veiene er ifølge Nordlys er «GTS», «Bjørn», «Bacalao», «Thomas» og «MBL».