Midlene som er omdispornert sørger for at fylkesveiene i Midtre Hålogaland veidistrikt i Troms får nesten dobbelt så mye asfalt som først planlagt, melder fylkeskommunen i ei pressemelding mandag ettermiddag.

– Glad

– Som fylkesråd for samferdsel og miljø er glad for at vi innen trange rammer klarer å få til noe mer asfaltering enn det opprinnelig lå an til, sier Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Deler av disse ekstra midlene er omdisponert etter at det tidligere i år ble klart at prosjektet med utbedring og rassikring av fylkesvei 848 i Ura på Rolløya i Ibestad ble utsatt til 2018, på grunn av problemer med planleggingen.

32 millioner

Totalt 32 millioner kroner skal brukes på asfalt i Sør-Troms

Opprinnelig var det satt av 16,6 millioner kroner til asfaltering av fylkeskommunale veier i Midtre Hålogaland veidistrikt, men som en følge av denne omdisponeringen har fylkeskommunen nå bestemt at det skal bevilges ytterligere 15,4 millioner kroner til asfalt.

– I sum betyr dette at tildelingen, på totalt 32 millioner kroner, til asfalt i Midtre Hålogaland er nesten doblet i 2017 i forhold til det som først var planlagt, opplyser Prestbakmo.

Skader

– Dette betyr at mange av de verste asfaltskadene kan utbedres nå i år. Totalt i Troms vil det i år bli asfaltert for i underkant av 100 millioner på fylkesveiene.

Tilleggsbevilgningen skal brukes for å ta de verste skadene på fylkesvei 1 mellom Ervik-krysset og Høgda og på fylkesvei 2 over Aunfjellet. Videre skal det gjøres utbedringer på fylkesvei 825 på strekningen Hilleshamn- Foldvik i Gratangen, samt fylkesvei 141 og 84 i Lavangen.