Nedleggelsen av Heimly gir kommunen fem millioner kroner mindre å rutte med. I tillegg ber IMDi kommunen om å bosette 15 færre flyktninger enn først anmoda, som gjør at kommunen mister integreringstilskudd.

Kutter stillinger

I stedet for å finne nye lokaler for til SLI, helsesøstertjenesten og barnevernet, reverserer kommunen gamle vedtak, og ser på mulighetene for å forlenge dagens avtaler. Kommunen har satt ned et råd, som skal se på andre muligheter.

– Trist

Spesielt rundt nedleggelsen av Heimly er politikerne samla.

Kommunen mister også 2,1 millioner kroner i leie fra Heimly.

– Nedleggelsen var en trist beskjed å få. Mottaket har fungert godt i 15 år, og de fleste som har bodd på Heimly har gitt uttrykk for at de har trivdes. De har blitt bra integrert i samfunnet, selv om vi har litt å gå på, sier Per Inge Søreng (KrF).

Okazo

Kafe Okazo går en usikker fremtid i møte i september. Kafeen er ment som et integreringstiltak i kommunen, hvor deltakere i introduksjonsprogrammet får jobbtrening. Etter gjensidig hyllest fra politikerne, utsettes behandlinga om kafeen skal driftes videre til september. Rådmannen tilråder å legge ned kafeen, som mister tilskuddet fra IMDi, og har gått med store underskudd.