Å renovere den gamle barneskolen ble ikke diskutert. Kommunen går dermed videre med et forprosjekt på en ny skole. Når et slikt forprosjekt kan være ferdig, er ikke klart.

84 prosent av dagens skolebygg vurderes som dårlig eller svært dårlig. Kostnadene for å ruste opp og utvide dagens skole er anslått til å komme opp mot 70-80 prosent av prisen for en ny skole.

Låst

Kommunestyret bestemte med 17 mot 14 stemmer å starte med dagens tomt som utgangspunkt. Forslaget som fikk 14 stemmer, var å se på områder i nær tilknytning til dagens tomt.

– Jeg mener prinsipielt at vi ikke bør låse oss til en tomt. Vi vet at utearealet er for lite ved dagens skole, og at man har en del tilsig av vann. Området rundt dagens skole vil si at man ser på områder i nærheten av dagens infrastruktur, presiserte FrPs Line Miriam Sandberg, og fikk støtte fra Ap, som ikke mente man burde låse seg til en tomt.

– Vi må bli enig om å utrede dagens tomt. Om man ser at grunnen er uegna, så kan man ta en ny vurdering, sa Louis Edvardsen (H).

Edvardsen fikk støtte av ordføreren, som understreka at et forprosjekt må forholde seg til et konkret område.

Gamle spøkelser

Først i debatten gikk SV opp på talerstolen, og gjorde et halvhjerta forsøk på å sette fyr på en betent strid.

– Det er med en klump i magen jeg fremmer dette forslaget på vegne av medlemmene i SV. Vi ønsker å flytte barneskolen opp i lokalene til den nye ungdomsskolen, og utrede ny ungdomsskole i Finnfjordbotn, sa Katrine Boel Gregussen.

Politikerne kjempa i en årrekke om Finnfjordbotn eller dagens lokalisering skulle huse den nye ungdomsskolen. Forslaget fikk lite gehør, og falt med de to stemmene fra SV.

Utvides

I saksutredninga tilråda rådmannen å se på dagens barneskoletomt, da det er gjort investeringer for 20-25 millioner kroner på infrastrukturen i området.

Dersom dagens barneskole skal løse dagens plassmangel, anslås det at den må utvides med 3000 kvadratmeter. Dagens skole er 5.000 kvadratmeter stor. En ny skole vil være mye mer arealeffektiv.