Fredags kveld skulle de to topplagene i 3. divisjon etter planen kjempe om tre svært viktige poeng i kampen om opprykk. Den kampen blir ikke noe av grunnet spillermangel hos Tromsdalen.

Hovedtrener for samarbeidslaget Senja/Finnsnes, Jimmy Nilsen er overhodet ikke imponert over måten TUIL har opptrådt.

– Jeg prøvde å få flytte kampen så tidlig som 8. mai. Vi ønsket å fremskynde kampen fordi vi har en pause på fjorten dager mellom kampene og mange er dratt på ferie da. Vi ga to konkrete datoer, men dette avslo de. TUIL foreslo å flytte kampen til høsten, men dette avslo vi igjen fordi vi vet vi får problemer med spillerlogistikken da. Derfor ble det avtalt å spille kampen som vanlig, forteller Nilsen.

Hentet hjem spillere

– Den 26. juni spurte Lars (Pedersen, TUIL-trener) meg om det ble kamp. Jeg svarte at det ble kamp, men at vi var sterkt redusert. Etter dette mobiliserte vi maks for å få hentet hjem spillere. Dette var en skikkelig viktig kamp for oss siden vi ønsker å rykke opp, og derfor fikk vi blant annet hentet hjem tre spillere fra ferie, mange har enten byttet eller byttet vekk jobb for å spille. Vi har forberedt oss helt frem til nå at det blir kamp, og derfor har vi kjøp inn frukt og kampmat, fått inn helsides annonse i avisa og fått i stand alt på arrangemnetssiden. Nå har vi spillere som kommer hjem til fotballferie, og masse ressurser sløst bort, forteller Nilsen.

Likevel er det ikke at TUIL avlyste kampen Nilsen reagerer på, men måten det ble gjort på.

– Klokken 23 onsdags kveld sendte jeg melding hvor jeg spurte hvilken farge de kom til å stille med på draktene. Da får jeg til svar at «Kampen blir ikke spilt», hvor han begrunner det med at jentene er dratt på turnering i Piteå, og at de har maks åtte spillere, beskriver treneren.

Nilsen mener TUIL-trener Pedersen ikke viser nok respekt ovenfor motstanderlaget.

– Jeg synes det er direkte useriøst. Meldingen er grei nok, men når han for to dager siden bekrefter at kampen skal spilles, for å så ved en tilfeldighet gi beskjed om at de ikke har spillere fordi de plutselig er på turnering er merkelig. Det er en ovenfra-og-ned-holdning som ikke ligner grisen. Om dette er en bagatell for dem, så er det ikke det for oss, sier en oppgitt Nilsen.

– Mistolket

Tromsdalen-trener Lars Pedersen har en annen oppfatning av saken.

– Han har nok mistolket det jeg skrev på melding for et par dager siden. Jeg sa ikke at kampen skulle spilles. Allerede mandag begynte jeg å ane tegninga om at vi ikke kunne stille lag, og vi hadde en diskusjon på dette. Jeg håpet at det skulle gå i det lengste, men når vi fikk to sykemeldinger i går så måtte vi avlyse, sier Pedersen til Folkebladet.

Han mener klubben har gjort det de kunne for å stille lag.

– Vi visste om turneringen, men har fått mange skader og sykemeldinger. Vi har opptrådt ryddig, og håndtert denne saken på den måten man må gjøre. Om han velger å gå til avisa for å lage noe på det så får det stå for hans regning, sier Pedersen.

Samtidig mener han at de har vært villige til å flytte kampen.

– Per nå vet jeg ikke om vi får en ny dato, Vi har lagt oss helt åpne til deres program. Om det ikke passer for dem på høsten så må de nesten bare vinne på walkover.

– Vi må bare beklage

Han beklager likvevel at de ble nødt til å trekke seg fra den oppsatte kampen.

– A-lagsstallen er på totalt 19 spillere, så han hadde kanskje forstått det litt mer om han visst hvordan situasjonen vår er. Det er ingenting vi heller ville enn å spille kampen, og vi må bare beklage. Det er ikke noe annet å si, avslutter Pedersen.

Jimmy Nilsen svarer følgende på Pedersens utsagn om at han ikke sa at kampen skulle spilles.

– Det er overhodet ikke tilfellet, og det kan jeg dokumentere. Jeg har hele tiden vært klokkeklar på at vi ikke kan spille på høsten, og derfor var vi villige til å spille kampen selv med spillermangel. Han sa også over telefon til meg at kampen går som avtalt, sier Nilsen.

– Nå blir det opp til administrasjonen i Senja/FIL om det blir walkover eller ikke.

TUIL-trener Lars Pedersen mener Nilsen har misforstått han. Foto: iTromsø