Historisk møte ble enige om kommunenavn

Navnet på storkommunen er klart og de fire formannskapene skal utgjøre fellesnemnda for den nye storkommunen.

HISTORISK Fredag — på selveste sankthansaften 

pluss

På dagen 45 år etter at daværende kronprins Harald åpnet Gisundbrua mellom Senja og fastlandet, er det nå slått fast at Senja blir navnet på den nye kommunen.


Fikk jobben med å lede storkommunen

Fredag ble prosjektlederen for den nye storkommunen utnevnt. Han skal også bli rådmann i den sammenslåtte kommunen.

Det ble kommunestyrene i Berg, Lenvik, Tranøy og Torsken enige om da de for aller første gang møttes til et felles kommunestyremøte fredag. Møtet fant sted i Kunnskapsparken på Finnsnes etter invitasjon fra Fylkesmannen i Troms.

Fellesnemnd

Hovedagendaen for møtet var å etablere en fellesnemnd for den nye storkommunen, som skal ivareta og sikre sammenslåingen av de fire kommunene. Fellesnemnda skal blant annet vedta organisasjonskart for den nye kommunen, gjøre ansettelser av ledere for den nye kommunen, og vurdere saker med økonomiske konsekvenser for den nye kommunen.