Hovedentreprenør NCC klarer ikke å bli ferdig tidsnok til at elevene kan flytte rett inn i nye Bardufoss videregående skole på Rustahøgda til høsten. Dermed må den gamle skolen i Sundlia fungere som skolested en stund leger enn planlagt.

Ingen krise

For rektor Børre Krudtå er det imidlertid ingen krise forbundet med utsettelsen, selv om han synes det er trasig å ikke kunne starte skoleåret i nyskolen.

Godtar ikke

Utbyggingssjef i Troms fylkeskommune, Jan Inge Hille, sier til Folkebladet at entreprenøren NCC har søkt om utsettelse av overleveringen til 18. august, to dager før skolen starter

– Vi har avvist det og mener at det ikke skal være noen grunn til ikke å bli ferdig til 7. juli som avtalt. Men siden det er så stor usikkerhet knyttet til om de blir ferdige i tide, så har vi gitt en stoppordre på flytting til skolestart, sier Hille.

Flere ting

Det er ikke bare innkjøringsprosedyrer av det tekniske anlegget som drar overleveringen ut i tid. Det er problemer med framdriften generelt, og det foregår også en diskusjon mellon fylkeskommunen og entreprenøren om innvendige vegger.

Trist

Han synes det er veldig trist at den nye skolen på Rustahøgda kanskje ikke blir innflyttingsklar til skolestart.

– For oss er det forferdelig trist. Vi har gledet oss til å ta i bruk den nye skolen. Verst er det selvfølgelig for lærerne og elevene som hadde gledet seg til å flytte inn som planlagt, sier Hille.