Vebjørn Grunnvolls herlige raid før scoring og innsatsen gjennom nitti minutter er det man sitter igjen med etter at dommeren har blåst av kampen inne i Vallhall Arena.

– Det er en mager trøst med en sånn scoring. Akkurat nå er det bare tomt, sukker Grunnvoll til Folkebladet etter at den første skuffelsen er dusjet av seg.

Ga bort enkle mål

Trener Bjørn Johansen var også skuffet, men tar tapet med fatning.

– Ingen skal ta oss på guts og innsats i dag. Det er kanskje det jeg sitter igjen med som det mest positive etter denne kampen. Vi taper mot et meget godt Vålerenga-lag, etter at vi nok en gang gir bort for enkle mål, sier Bummen.

Tabellen lyver ikke. Finnsnes ligger på nedrykksplass og Bummen prøver å skjule at han er bekymret.

– Vi ligger der vi ligger, det er det ikke tvil om, men jeg liker det jeg ser av gutta. Vi ser ikke ut som et lag som går på banen og har rykket ned. Det må vi ta med oss og først og fremst knekke koden på hjemmebane. Tror mye av nøkkelen ligger der.

– Kan vi få se FIL spille annerledes framover, opptre som et bunnlag?

– Det er vanskelig å si. Vi kommer til et punkt der vi må gjøre alt for å vinne fotballkamper, men om det innebærer et systemskifte, det er vanskelig å si. Vi spiller jo en meget god første omgang og kommer over dem i andre også. I sum så spiller vi kanskje vår beste kamp for sesongen. Det er det jeg må ta med meg i dag.

Sterk midtbane

Men i løpet av to minutter klarte Oslo-laget å snu kampen og etter hvert vinne 2-1.

– Utgjort at dette var kampen der Vålerenga stilte med sitt sterkeste rekruttlag?

– Det kan du kanskje si, men det får vi ikke gjort noe med. Vi registrerer at de stiller med en midtbane som kunne ha spilt i Eliteserien, samtidig som jeg synes vår sentrale midtbane klarer seg veldig bra.

Tobias Schjetne og Andreas Østeraas pådro seg gule kort og må stå over neste seriekamp, mot Asker. Det er en svær strek i regningen for Bummen.

INNSATS: - Ingen kan ta oss på guts og innsats i dag. Det er kanskje det positive jeg sitter igjen med som det mest positive etter denne kampen, sier «Bummen».