De over hundre utstillerne var flittig besøkt da tusenvis av folk fra både ut og mest fra innland møttes for å gjøre en god handel i Bardu. Her er håndlagde kniver, fiskeutstyr i alle varianter, skinn, det som jakta begjærer, mat, klær og alt tenkelig og utenkelig utstyr å skue. Til og med biler kunne folk kjøpe seg.

Handler kvalitet

– Jeg forventer å finne masse gode tilbud her på messa og det går mest i klær og utstyr til elgjakta som er vår interesse, sier Hege Fredheim fra Finnsnes som har favnen full av handleposer inne i messehallen.

– Vi tar gjerne turen hit med hele familien og bor på Bardu camping, sier hun og strener videre til andre tilbydere. Også utstillerne så ut til å være fornøyde i strømmen av et kjøpevillig publikum. En av utstillerne fortalte at de bevisst tok med seg kvalitetsvarer heller enn billige ting da publikum gikk bevisst etter tilbud på de beste merkevarene.

Opplevelser

For andre var det foredrag og opplevelser som sto i høysetet under messa.

– Jeg er her for å se på ulike produkter, prøve litt og kanskje handle, sier Hogne Dahlberg fra Bardu som ser på ferdig riggete fluestenger. Dessuten vil han gjerne ha med seg et foredrag om «Stor-ørreten» av Lars Nilsen, kjent fra TV. Det andre trekkplasteret var fotograf og professor i biologi Audun Rikardsen som holdt foredrag om sin karriere som naturfotograf. Han er vunnet både nasjonale og internasjonale priser for spektakulære bilder av dyr i vanlige miljøer som han gjerne forsker på. For om lag hundre lydhøre publikummere i storlavoen avslørte han flere av triksene sine samt historiene bak noen av de berømte bildene.

– Motivasjonen min er å formidle kunnskap. Jeg jobber med bildene som med forskingsprosjektene og når jeg målet er det en også en drivkraft. Premierte bilder er en bonus for meg, sier Rikardsen etter foredraget.

For barna

For ungene var det flere aktiviteter som interesserte enten de smidde seg seljefløyter, fikk prøve en taubane over et vatn eller snekret seg fuglekasser som Nadia Erfjord fra Leiknes.

– Jeg er her på fotballcup på Bardufoss og så tar vi turen hit. Her ser vi på nye ting som andre har laget og er med på flere aktiviteter, sier hun smilende med nybygd fuglekasse under armen.

Rekorder

– Det går strålende. Folk er blide og hyggelige og de jeg har snakket med sier dette svarer til forventingene. Vi hadde 1.050 innom fredag ettermiddag og det er ny rekord. Som du ser strømmer det på med folk i dag, sier messegeneral Kjell Petter Kolberg.

– Det blir neppe rekorder i år, men det er vi heller ikke ute etter, sier daglig leder Hans Hammer. Utstillerne melder om stor omsetting i år og skal være fornøyde, legger han til.

Frivillige bak

Messegeneralen roser de om lag 150 frivillige likelig fordelt fra de tre foreningene: Lions Bardu, Bardu JFF og Salangsdalen JFF som står på for å få til messa og legge ned de om lag 2.000 dugnadstimene.

En gjeng godt voksne fra Bardu forteller at de har vært mannskap på messa omtrent siden det hele startet opp.

– Vi blir sure om ikke blir spurt om å være med, sier smilende Leif Elverum i BJFF mens kompisene nikker samstemte. De stiller gjerne opp for å være med på så skape miljøet og de mange opplevelsene for godt over 10.000 besøkende som pleier å stille på messa. – Vi må jo stille opp, alt vi tjener her går jo tilbake til bygda og foreningene våre, sier Tor Gundersen.

Vilje Henriksen Fosse ser på en ørnevinge med skrekkblandet fryd samt hodeskaller og skinn som Thomas Strømseth i SNO demonstrerer. Foto: Ulf Antonsen
Tony Rubbås Jakobsen demonstrerte fluestenger og er fornøyd med pågangen. Foto: Ulf Antonsen
Barna hadde flere aktiviteter de kunne delta i. Nadia Erfjord fra Leiknes snekret seg en flott fuglekasse. Foto: Ulf Antonsen
Lille Signe fikk prøve taubanen med skrekkblandet fryd. Foto: Ulf Antonsen