Det er gode penger i dagligvarer. I allefall for Spar Heggmo i Heggelia. Den familieeide butikken satte omsetningsrekord med nær 57 millioner kroner og satt igjen med over fire millioner kroner på bunnlinja før skatt.

– Fjoråret var veldig bra, og vi hadde økning selv etter toppåret i 2015. Hver gang vi stiger nå så er det omsetningsrekord. Det er veldig godt å klare å holde tallene. Det ser bra ut så langt i år også, sier en fornøyd Are Heggmo.

Mye har skjedd siden Are Heggmo selv startet i familiebedriften i 1995. Da lå omsetningen på 13 millioner kroner. I dag står han i ny butikk som ble innviet for få år siden, og han har ei omsetning på 57 millioner kroner.

– Tøff bransje

– Men dette er en tøff bransje. Vi ser jo at konkurrenter oppgraderer butikkene sine (Coop Extra, jour. anm.), og selv om vi ikke har opplevd nedgang, så kan det fort skje. Vi ser jo at et er mye folk på Coop Extra, sier Heggmo.

Han er nøktern, men kan ikke komme unna at butikken hans går bra. Og det er den avdelingen hans butikk er alene om på Bardufoss, ferskvareavdelingen, som er flaggskipet i butikken.

– Vi produserer mye selv. Ferskvaren er motoren vår. Den gir oss muligheten til å gjøre god butikk. Det er blant annet mange sultne soldater som handler. Ferskvareavdelingen skiller oss ut fra de andre butikkene i området. Vi har også en helt annen kostnadsmodell enn andre butikker. Vi har flere folk på jobb og det gir oss muligheten til å produsere fra bunnen av, sier Heggmo.

Handler mer

Omsetningen i fjor var fire millioner kroner bedre enn i 2015. Det kommer primært av at kundene handler mer.

– Kundene øker mer i snittalder og vi ser at det legges mer i kurvene. Det tyder på at vi får mer familiefolk kontra yngre kunder, og det er bra, sier Heggmo.

Selv er Are Heggmo tredje generasjon som driver butikken, og etterveksten ser også ut til å være i boks. Heggmos sønn står foran sitt fagbrev og niesen det samme. Dermed skulle neste generasjon kjøpmenn fra familien Heggmo være sikret.