Det har lenge vært klart at Lenvik kommune skal bygge ut en ny brannstasjon på Heimlymyra på Finnsnes. Prosessen har imidlertid dratt ut, i første omgang fordi planlegginga tok lenger tid enn antatt. Nå er utbygginga ytterligere forsinket etter at Lenvik kommune nylig så seg nødt til å avlyse anbudskonkurransen om utbygginga.

Teknisk sjef i Lenvik kommune, Geir Fredriksen, opplyser at forsinkelsen ikke gir store konsekvenser når det gjelder lokaliteter til brannvesenet.

– I teorien ville vi uansett ikke blitt ferdig før vi uansett måtte «fratre» dagens lokaler i Olderhamna, vi må altså tenke plan B uansett, sier Fredriksen.

Midlertidige lokaler

Lenvik kommune har som kjent solgt eiendommen som huser dagens brannstasjon. Den nye eieren, Coop Nord, overtar eiendommen 1. januar 2018.

– Midlertidige lokaler ville det altså blitt okke som. Konsekvensen av forsinkelsen er at tida med midlertidige lokaler blir forlenget, sier den tekniske sjefen.

Kommunen jobber for fullt med å få på plass midlertidige lokaler til brannvesenet. Fredriksen ønsker ikke å si så mye om arbeidet som pågår, annet enn at det ser bra ut.

– Vi kan ikke gå ut med så mye informasjon om dette nå, men jeg kan si at vi ikke er urolig for at det ikke skal løse seg, sier Fredriksen.

Høyt prioritert

Lenvik kommune har som kjent kjøpt den gamle postterminalen i Sandvika, som skal huse teknisk utedrift. Det er mulig at kontorfuksjonene tilknytta brannvesenet også kan huses her i en mellomfase til nystasjonen er utbygget.

– Med det er vi et godt steg på vei. I tillegg må vi ha midlertidige garasjefasiliteter til brannvesenet, noe som ikke skal være voldsomt komplisert å få til.

Kommunen er i dialog med flere parter om leie av lokaler, samt med Coop vedrørende mulighetene for å utsette riving av noen av fasilitetene på dagens brannstasjon.

– Det er altså mange muligheter, sier Fredriksen.

– Så fort som mulig

Kommunen har fått kritikk for avlysninga av brannstasjonanbudet fra Aktør som Bygger. Daglig leder Espen Haugan mener kommunen fant seg et «smutthull» ut i stedet for å måtte svare på Aktør som byggers klage på at utbygginga ble tildelt til NCC. Fredriksen ønsker ikke å svare på kritikken, men forklarer at avlysninga er begrunnet med at det forelå krav fra Arbeidstilsynet som medfører vesentlige endringer i prosjektert løsning.

– I dette ligger det en økonomisk risiko, poengterer Fredriksen.

Han understreker at de fra kommunens side har kun et mål for øye nå, og det er å få den nye brannstasjonen bygget så snart som mulig.

– Når lyses anbudet ut på nytt?

– Det er klart at vi jobber under høytrykk med denne saken, men alle detaljer er ikke på plass. Uansett har vi høy prioritet på å få dette på rett kjøl.

Teknisk sjef Geir Fredriksen i Lenvik kommune sier at situasjonen er under kontroll. Foto: Trond Sandnes