- Vi har lagt ned kabler i grunnen for å forberede for et trafikksignalanlegg, sier seksjonsleder Edel Miljeteig Austlid i Statens Vegvesen.

Høring

I mars sendte Statens vegvesen ut på høring om det bør etableres et trafikksignalanlegg ved gangfeltet i Storgata på Finnsnes, like ved Amfi-senteret. Årsaken er at gangfeltet benyttes av et stort antall fotgjengere. Kombinasjon av fotgjengere, biltrafikk og mye tungtransport utgjør en høy ulykkesrisiko. Høringsbrevet til vegvesenet ble sendt til tre høringsparter.

- Alle svarene var positive, forteller Austlid.

Men selv om kablene er lagt ned er det fortsatt ikke endelig besluttet om det blir et slikt anlegg i Finnsnes sentrum eller ikke.

- Vi venter på den endelige beslutningen fra Troms fylkeskommune om etablering og budsjettet i forhold til etablering, sier Austlid.

Vegvesenet valgte likevel å legge klart kablene i grunnen når de allerede var i gang med et annet gravearbeid i sentrum.

Kabelbrudd

- Vi valgte å gjøre det når det allerede pågikk et gravearbeid i sentrum da det er mer kostnadseffektivt og gjøre arbeidene samtidig, sier hun.

Gravearbeidet som har pågått langs Storgata i sentrum er i forbindelse med et kabelbrudd som har vært.

- Det har vært et kabelbrudd på veilys. Kablene ligger i grunnen og vi måtte derfor grave opp for å få reparert det, sier Austlid.

Gravearbeidene i Storgata er nå avsluttet.