Campus Bardufoss dukket opp som ide for flere år siden. Nå er studietilbudet mer aktuell enn noen gang i og med at Forsvarets studiesenter og Fokus på Bardufoss blir historie. Målselv-ordfører Nils Foshaug ønsker at Campus Bardufoss skal slå seg sammen med Studiesenteret Finnsnes for å kunne samles om ett studiesenter i Midt-Troms. Et studiesenter som kan favne høyere utdanning både sivilt og militært i hele regionen.

I tråd med signaler

– Forsvarets studiesenter og Fokus er på tur ut, og Forsvaret blir ikke lenger noen aktør i denne typen jobbing. I og med at Studiesenteret Finnsnes har et vedtak på å jobbe mer ut i Midt-Troms, mener jeg at siden Målselv er medeier i studiesenteret, så kan vi gå hardere inn i en aktiv rolle som deltaker i ett studiested for hele Midt-Troms. Skal vi komme styrket ut av høyere utdanning i Midt-Troms må vi ha det. Dette er helt i tråd med signalene vi får fra både Troms fylkeskommune, fylkesrådet og Universitetet i Tromsø om at vi bør se på noe sammen i Midt-Troms, sier Foshaug.

– I mitt hode handler det om å klare å bygge opp høyere utdanning i lag i stedet for hver for seg. Fylkeskommunen og universitetet er positive til dette, men peker på at vi må prøve å få til noe sammen for hele regionen, sier Foshaug.

Forsvaret naturlig

Foshaug mener at også forsvarspersonell har en naturlig rolle i dette.

– Vi vet at Forsvaret vil ha behov for å kjøpe studier, og da handler det om å tilby studier som er relevant for det studiegrunnlaget som finnes i regionen. Jeg tror vi kan styrke tilbudet til sivile, militære og medflyttere hvis vi går i lag med Studiesenteret Finnsnes. Hvis vedtaket i Studiesenteret Finnsnes blir organisert på rette måten, så er det absolutt noe for innlandet, mener Foshaug.

Drøftes i kommunestyret

Et eventuelt samarbeid om ett slagkraftig studiesenter for Midt-Troms med studiested Finnsnes og Bardufoss, skal drøftes i kommunestyret i Målselv på onsdag.