Mefjordværingen offentliggjorde utmeldinga i et innlegg på Facebook onsdag. Til Folkebladet sier Ingrid Evertsen at venstresiden i politikken betyr utrolig mye for henne, og at hun i flere år har hatt det vanskelig med sitt medlemsskap i Ap. Et parti hun anklager for å ha blitt nokså blått og høyrevridd.

Lei hele Ap

– En sosialist har strengt tatt ikke lenger noe der å gjøre, understreker hun.

Evertsen legger ikke skjul på at hun var lei av hele Ap, og som begrunnelse viser hun til flere konkrete saker, blant annet asylpolitikken, eldreomsorgen og fiskeripolitikken. Dagens partiledelse er hun heller ikke storveis imponert over.

– Når det gjelder fiskeripolitikk så synes jeg egentlig bare at de i Ap må finne ut hvem som klarer å spise flest lakrisbåter. De er dårlige, helt på trynet faktisk, mener Evertsen.

Kritiserer Støre-stunt

Èn konkret hendelse hun viser til, er at Ap-leder Jonas Gahr Støres tur til Midt-Troms i april.

– Hvor reiser han for å diskutere fiskeri? Jo, til Gryllefjord hvor det er en og en halv båt igjen og hvor moloen kom 40 år for seint, og ikke til Senjahopen og Berg hvor det landes fisk for milliarder årlig. Da jeg så den der gjengen stå der i fjæra, tenkte jeg at det står dårligere til med fiskerikunnskapene enn jeg kunne drømt om.

Evertsen legger ikke skjul på at hun synes at stuntet var skammelig. Skammelig er ord hun også benytter seg av når det gjelder asylpolitikk og eldreomsorg, politiske områder hvor hun mener Ap mangler pådrivere.

– Med tanke på kommunesammenslåing er det også skammelig at man skal kjøre folkeavstemming uten å støtte resultatet av disse – fordi så få avga stemme. Det er feil, og jeg klarer ikke den måten å behandle folk på, understreker Evertsen.

Tror på organisasjonene

Det er omlag åtte år siden Evertsen meldte seg inn i Ap. Den forrige kommunestyreperioden satt hun i Berg kommunestyret for partiet. Nå er det imidlertid slutt.

– De politiske partiene er så like i dag, at jeg tror at det om få år kommer til å være organisasjoner som Naturvernforbundet og Natur og Ungdom som kommer til å utgjøre kjøttvekta på skåla. Folk er lei, mener Evertsen.

Hun er sjøl medlem av Naturvernforbundet, en organisasjon hun mener jobber på en ordentlig og redelig måte.

– Jeg tror sånne organisasjoner kommer til å vinne over partiene. Politikerne er selvutslettende på et vis, og det er pinlig når de roper og kauker om politikerforakt. Det er ikke der det begynner, for det handler egentlig om at politikerne har folkeforakt – mange politikere driter i hva folk mener.

Den beste fiskeripolitikeren

Evertsen understreker at det fortsatt er mange flotte politikere der ute, men legger ikke skjul på at hun opplever at altfor mange kun er opptatt av egne karrierer og speilbilder. Men ikke alle.

– Folk må følge med på hvem som har kunnskap, interesse og stor forståelse for fiskeripolitikk. Det er nemlig SVs Torger Knag Fylkesnes og ingen andre som vi må få inn på Stortinget. Aldri før har vi hatt en mer betydningsfull politiker enn han, mener Evertsen.