Formannskapet sa nemlig nei til forslaget fra rådmann Hogne Eidissen om å redusere legetilbudet på Holt. Det ville kommunen spare 850.000 kroner på i følge tall fra omstillingsprosjektet til konsulentfirmaet Telemarksforskning som kommunen har brukt.

Tenke nytt

Tvert i mot vil ordfører Nils Foshaug (Ap) øke aktiviteten ved Holt legekontor ved å prøve å få inn mer fagkompetanse.

– Legekontoret på Holt er en gjenganger på bordet til oss politikere med reduksjoner og innsparinger. Legekontoret har hatt sin utfordringer med gjennomstrømning av leger og det har vært en evig frustrasjon og angst hos innbyggerne for hva som skjer. Da må vi tenke nytt og hvordan vi kan styrke legekontoret på Holt. Det er nemlig lang fra innerst i Rostadalen til legesenteret på Andslimoen, sier Foshaug.

Styrke fagmiljøet

Foshaug vil sette seg ned sammen med Forsvaret for å se på om det er noe kommunen og Forsvaret kan gjøre sammen rundt legekontoret på Holt.

– Forsvaret har sine leger og fikk et større helseansvar fra 1.1 2017. Da må vi kunne gå i lag og se om vi kan gjøre noe med legekontoret. Kanskje kan vi gjøre noen grep for å snu trenden. Jeg mener vi kan sette oss ned å prøve å lage noe som er nytt og bedre enn tilbudet i dag. Jeg vil snu den negative trenden, og vi må kunne gå noen runder på dette, sier Foshaug.

Fortjener bedre

Foshaug mener innbyggerne i øvre del av Målselv fortjener bedre enn å måtte engste seg hvert år for om legekontoret vil bestå.

– Det er ikke til å stikke under en stol at den frivillige innsatsen på helsesiden i Øverbygd har vært formidabel opp gjennom årene. Jeg har full forståelse for den frustrasjonen innbyggerne føler over det evige spørsmålet om legekontoret på Holt skal bestå eller ikke. Da fortjener folk og frivilligheten at vi prøver å tenke nytt. Vi må kunne gjøre noe med det, sier Foshaug.