Traseen var opprinnelig lagt om Skøvatnet og Gumpen etter fylkesvei 84.

– Lager bildebok om publikum i Arctic Race I forbindelse med femårsjubileet til Arctic Race of Norway skal det publiseres en bildebok om tilskuerengasjementet rundt rittet. En strålende nyhet

Dette ønsket ikke ordføreren og andre i Dyrøy. De ville ha rittet gjennom Brøstadbotn for å lage en størst mulig folkefest. Nå er det bestemt at traseen blir lagt etter fylkesvei 212 ned til Brøstadbotn, gjennom Bjørgatunnelen til Skøelv og videre etter den opprinnelige traseen til Bardufoss.

Starter opp med helt ny sykkelkarusell for barn og ungdom I juni går startskuddet for en splitter ny sykkelkarusell for barn i alle aldre. Planlegging i gang

– Med denne traseen blir lettere for oss å lage liv og moro. Nå får vi en lengre strekning å boltre oss på. Nå skal vi engasjere frivillige og dra i gang aktivitet i Dyrøy, sier hun.

– Ja, jeg vet at planleggingen er godt i gang og folkehelsekoordinatoren er med på laget. Hun skal sørge for at det blir en sykkelsommer i Dyrøy, sier Alvig Espenes.

– Jeg er veldig glad for at vi fikk til et så godt samarbeid med Troms fylkeskommune og fylkesråd Ivar B. Prestbakmo. Dette er noe vi har fått til i lag, men det har vært et lite puslespill, sier hun.

- Dette tilbudet måtte vi bare utnytte Tanita Pernille Løvås og Magnus Hage Norvik nøt tilværelsen på lørdag i det varme badevannet i stampen som Forsvaret hadde satt opp i målområdet på Rustahøgda. På verdenskartet

– Dette er etter at blant annet ordfører i Dyrøy har ytret sterk ønske om at slik omlegging skulle kunne la seg gjøre. Arctic Race er opptatt av å skape folkefest rundt sitt arrangement og det blir forsterket gjennom omleggingen av etappen. Som Fylkesråd for samferdsel og miljø er jeg glad for at Fylkeskommunen og ARN har et godt samarbeid til beste for et viktig og fantastisk arrangement, som setter Nord-Norge på verdenskartet og gir ubetalelig markedsføring av vår flotte landsdel, sier Prestbakmo.