Oppdrettsnæringa skeptisk til arealavgift

Konsernsjef Trond Williksen i Salmar og daglig leder Odd Bekkeli i Salaks AS mener at større inntekter for kommunene burde vært løst ved å endre skattesystemet.

Arealavgift: Daglig leder Odd Bekkeli i Salaks AS mener det ligger kortsiktig tenkning bak innstillingen til vedtaket. Han mener det er mer riktig å endre skattesystemet slik at kystkommunene får mer penger.  Foto: Morten Dokka

pluss

Arealavgifta til kommunene som det nå ligger an til flertall for på Stortinget er ikke ønskelig i oppdrettsnæringa. Ifølge SV som har fremmet forslaget kan avgiften føre til en samlet årlig merinntekt på 400 millioner kroner for kystkommunene som har oppdrett.

Skeptisk til avgift

– Dette innebærer at de innfører en kostnad til en næring som i utgangspunktet vil ligge der fast i gode og dårlige tider. Det er vi skeptisk til, sier Williksen til Folkebladet.