For å møte stadig økende fremmedfrykt og hatytringer overfor fremmede kulturer, og spesielt mot muslimer, har flere kristne menigheter på Finnsnes gått sammen om en aksjon.

Aksjon

- Det er en verdensomspennende aksjon kalt «30 dagers bønn for verdens muslimer», forteller Roy-Frode Løvland fra Metodistkirka, Arne Harald Steilbu fra Finnsnes Misjonsforsamling og Ruth Astrid Stellmacher fra Lenvik menighet.

De inviterer de kristne til bønn hver dag fra 27.mai til 25.juni, som er muslimenes fastemåned Ramadan.

- Vi vil samle våre menigheter til bønn for muslimer hver dag gjennom Ramadan. Vårt fokus er at Gud elsker alle mennesker, uansett religion, kultur, kjønn og rase. Vår oppgave som kristne er å elske andre, og en måte å vise det på er å be, sier Løvland.

- Det er så mye hatytringer og fremmedfrykt i samfunnet. Dette er ment å representere det motsatte, fortsetter han.

Hver kveld

Bønnen vil foregå hver kveld fra klokken syv til åtte. Man kan gjøre det hjemme, eller sammen med øvrige fra menighetene.

-Vi oppfordrer folk til å be hjemme, men vi har også avtalt at vi de ti første dagene kan møtes på Metodistkirka, de ti neste i Finnsnes kirke og de ti siste på Nordborg skole, sier Løvland,

Det er første gang menigheter på Finnsnes samles om bønneaksjonen.

- Vi vil med dette vise at hatytringer og diskriminering ikke er noe vi står for. Bønn virker jo begge veier også, slik at når vi ber for dem lærer vi mer om dem og blir mer åpen for deres kultur, sier Steilbu.

- Vi håper gjennom dette å være tydelige på at vi mener alle mennesker skal møtes med kjærlighet og respekt. Vi håper også at dette kan føre til at Finnsnes preges av gode relasjoner på tvers av kulturer, sier de tre.