Det er Kirsten Holmen, som eier Magic North og Top of Europe, som står bak satsingen med ishotell. Målselv fjellandsby skal bidra med tomt, snø og drift.

– Dette blir veldig spennende. Ishotellet skal stå like ved toppen av Rognmobakken. Det har vi funnet ut er den beste plasseringen med tanke på plass. Hotellet vil ha 20 rom og 50 senger, sier daglig leder i fjellandsbyen, Øystein Johansen til Folkebladet.

Hotellet skal bygges av litauiske iskunstnere.

Satser på kineserne

Kvinnen bak prosjektet, Kirsten Holmen drar nå til Kina for å markedsføre ishotellet. Holmen fra Bodø har i dag isbarer i Svolvær, Bergen, Oslo og i Karibien (!). Hun eier reiselivsselskapene Magic North og Top of Europe i tillegg til Saltstraumen hotell.

– Vi satser for fullt på det kinesiske markedet. Vi ser at de som overnatter en natt i ishotell gjerne overnatter et og to døgn i vanlige senger, og vårt hovedmål er å fylle de sengene som står tomme hos oss midt i uka. Vi vet at kineserne vil ha mange opplevelser med kort avstand imellom, og derfor kommer vi til å satse på samiske opplevelser, hundekjøring og nordlysturisme, sier Johansen,

Blant annet skal fjellandsbyen selv bygge en lavvu med glassvegger slik at turistene kan sitte inne og betrakte nordlyset.

Klart neste vinter

Ishotellet skal etter planen være ferdig bygget til neste vinter.

– Vi holder på å dose sammen store snøhauger. Primært for å lagre dem over sommeren for å bruke dem i langrennsløypene til neste høst/vinter. Det er meningen at restene av snøen skal brukes som fundament til ishotellet, sier Johansen.

Nå venter han på en duk på hele 6.000 kvadratmeter som skal legges over snøhaugene for å bevare mest mulig av snøen til vinteren kommer.

– Vi forsøker å skape et permafrostområde. Den første sommeren kommer det til å tine mye, men når vi har klart å skape permafrost er det utrolig hvor mye av snøen som holder seg sommeren gjennom, sier Johansen.

I tillegg bygges det hytter som aldri før i fjellandsbyen. Allerede er 20 tomter solgt eller resolgt, og målet er at det skal selges åtte-tolv tomter i tillegg i løpet av året.