– Vår æresgjest blir statsminister Erna Solberg som har vist kommunen, regionen og oss som selskap den ære å foreta den offisielle åpningen av anlegget, opplyser konsernsjef Trond Williksen i Salmar ASA og daglig leder Ørjan Jensen i Salmar Nord AS i en pressemelding.

I tillegg til den formelle åpningsseremonien, kan statsministeren og gjester vente seg en guidet omvining på anlegget.

Vil at Erna skal åpne settefiskanlegget Statsminister Erna Solberg inviteres til åpninga av SalMars settefiskanlegg i Tranøy. Satsing å være stolt av

Det er omlag to år siden Salmar Nord startet utbygginga av sitt gigantiske settefiskanlegg i Gjøvika. Den første smoltproduksjonen var igang i januar i år, men det er altså nå – med statsministeren på besøk – at anlegget offisielt åpnes.

– Vi ønsker med dette å vise frem en sjømatproduksjon og industriell satsing på Nord-Norge som vi er stolte av. Salmar har investert over 600 millioner kroner på å bygge ut et av verdens største og kvalitativt beste anlegg for produksjon av smolt. Dette avanserte industrianlegget er ikke minst et resultat av høykvalitets leveranser fra nord-norske bedrifter og håndverkere, understreler Williksen og Jensen.

Endelig i gang i Gjøvika Fredag kom endelig lakserognen til Salmars settefiskanlegg i Gjøvika. – En viktig milepæl, forteller settefisksjef i Salmar. På matfat i hele verden

I full drift, regner de med å kunne produsere 15 millioner smolt ved anlegget, som skal betjene hele SalMars lakseproduksjon i Troms og Finnmark.

Williksen og Jensen viser til at Salmar og den nord-norske sjømatnæringen på den måten bidrar ikke bare til norsk selvforsyning av mat i Norge, men gir viktige bidrag til den globale matforsyning.

– Dette er en stor og viktig industriell satsing på Nord-Norge fra SalMars side, for å styrke den samlede verdiskaping og konkurransekraft for en av landets viktigste eksportnæringer.

Det vil bli kulturelle innslag under åpninga med gullstrupen Maria Haukaas Mittet.

Erna Solberg legger også turen innom Finnfjord AS i forbindelse med besøket til Midt-Troms 18. mai.

Maria Haukaas Storeng, som opprinnelig kommer fra Senja, står for de kulturelle innslagene under markeringa. Foto: PRESSEFOTO