Om ferdigstillelsesdatoen for prosjektet blir forskøvet, er enda usikkert.

– I slutten av denne måneden vil vi få en tilbakemelding fra entreprenøren om hvor vidt dette har hatt betydning for fremdriften. Når vi har denne informasjonen kommer vi til å informere boligkjøpere og leietakere om eventuelle korrigeringer. Vi vet altså ikke om spregnings-uhellet får betydning for ferdigstillelesestidpunktet, sier Ole-Martin Lund Andreassen, styreleder Finnsnes Eiendomsutvikling AS og utbygger for Byparken Finnsnes, til Folkebladet.

Gjenopptok arbeid

Det var den 6. april at Kunnskapsparken måtte stenge dørene etter et spregnings-uhellet på Lundhaugen. Onsdag begynte arbeidet sånn smått opp igjen etter å ha ligget lavt siden ulykken i april.

– Jeg kjenner ikke i detalj planene for når de starter sprengningen igjen, men de er i gang med et arbeid med å bore på Lundhaugen, forklarer Lund Andreassen.

Ekspertene som har vært på befaring i området har blant annet sett på hvor vidt spregningsskaden på veggen får betydning for spregningsarbeidet fremover.

– Vi har hatt eksperthjelp som har vurdert hvordan vi skal kunne ta ut resten av massen. Fra før foreligger det en plan med tanke på spregningsladningene og ekspertene skal ha bidratt med kunnskap på hvordan å kunne justere denne. Beskjed fra entreprenør er at man har foretatt de vurderinger og skal komme i gang med masseuttak i slutten av denne uken, sier Lund Andreassen.

Sikre veggen

Ekspertbefaringen har også vurdert hvordan skaden på veggen til Kunnskapsparken skal utbedres.

– En ekspert har vært på stedet og scannet veggen for å kunne få et helhetlig bilde av skaden og finne ut hvordan denne skal byttes ut. Veggplatene som er skadet vil bli byttet ut til våren eller sommeren, men jeg kjenner ikke til de tekniske informasjonen på hvordan dette skal skiftes, avslutter han.

Byparken skal inneholde allerede etablerte Kunnskapsparken, handelspark med storhandel, konferansehotell på inntil 13 etasjer med 100-150 rom, boligområde med 200-300 boliger, næringsbygg, borettslag og parkanlegg.

Arbeid: Ole-Martin Lund Andreassen, styreleder Finnsnes Eiendomsutvikling AS og utbygger for Byparken Finnsnes Foto: Ronald Johansen