Det var en imponert statsekretær Kjell-Børge Freiberg (Frp) som besøkte Finnfjord AS for å fortelle at staten bevilger to millioner kroner til algeprosjektet.

– Det er ikke vanskelig å verken bli imponert eller begeistret over dette prosjektet. Pengene kommer til å bli vedtatt i det reviderte statsbudsjettet torsdag og vi var nok relativt trygg på at de pengene vi legger på bordet nå som en skjerm for å komme videre, det er godt anvendte penger, sa Freiberg på besøket.

- Ikke vanskelig å bli imponert Oppskalering

Fylkesrådet bevilger 16,6 millioner kroner slik at en får realisert en oppskalering av massedyrking av kiselalger til en industriell skala. Det betyr at prosjektet nå går inn i en ny scala.

– Det er en stor dag for algeprosjektet, Finnfjord og universitetet i Tromsø i dag. Nå er vi på fase fire, som er nest siste fase for å komme til kommersiell størrelse på algeprosjektet, forteller administrerende direktør i Finnfjord AS, Geir Henning Wintervoll.

Han er godt fornøyd med at staten også legger et par millioner på bordet.

– Det er et kvalitetstempel på prosjektet fra regjeringen. Dette viser at det prosjektet har fått mye oppmerksomhet rundt omkring og regjeringen anser dette til et såpass viktig prosjekt at den blir fremhevet i statsbudsjettet, sier Wintervoll.

Stolt

Lenvik-ordføreren er stolt av utviklingen til bedriften i kommunen.

– Dette er en viktig bedrift og det har den vært i 50 år, men nå har man tatt steget over i noen nye satsninger som bringer de et langt steg videre og selvfølgelig regionen. De skaper noe helt fantastisk for norsk industri med utgangspunkt i Finnfjord. Bevilgningene er en bekreftelse på det arbeidet som gjøres her og potensialet som ligger i prosjektet, sier Sivertsen.

Statssekretæren som opprinnelig er fra Vesterålen er ikke helt ukjent med arbeidet i Midt-Troms.

– Jeg hadde en kort karriere som fisker, kokk og stuert på en tråler på Senja i 1992, så det er fantastisk artig å kunne legge igjen penger her, og grunnen til det er at man har gjort en formidabel jobb som de har bevist over tid. Det å kunne støtte opp om dette er både hyggelig og kjempebra, for det fortjener de, avslutter Freiberg.