I et brev til kommunen påpeker leder for skolemiljøutvalget at lovverket ikke er oppfylt når det kommer til skole- og arbeidsmiljøet.

– Skolen skal drives med hensyn til trygghet, trivsel og læring til elevene. Og da tenker vi at når skolen brukes som normalt, da bør den driftes normalt. Vi må påse at skolen driftes forsvarlig og det mener vi den ikke gjør i dag, sier leder for skolemiljøutvalget Ulrika Øistad.

Etterlyser

I brevet etterlyser de vedlikeholdsrunder ved skolen, informasjon om gulvflisene med asbest påvist i fjor og tiltakene deretter i tillegg til noen reperasjoner av lås på toalett.

– Kommunen er ansvarlig for at elevene er trygge på skolen og foreldrene vil gjerne vite hvordan det med asbesten skal følges opp. Vi har ikke hørt noe her i det siste og det er en del tanker rundt dette. Vi ønsker å være sikker på at elevene er trygge, sier Øistad.

Kommunen har denne uken sendt ut svar til skolemijøutvalget, og her henvises til det politiske vedtaket som tilsier at nødvendige strakstiltak på eksisterende skoler iverksettes, men må holdes på et minimumnivå i påvente av ny skole.

– Det tar for lang tid før manglene blir utbedret. Vi forstår at det er ulønnsomt å drifte en skole som kanskje skal bygges ny, men det er ikke slik at vi drifter litt skole, sier Øistad.

I tillegg til at kommunen jobber mot en eventuell ny skole, har de også startet å kartlegging av skolene.

– Vi berømmer kommunen for dette, det er et stort arbeid men vedlikehold må tas fortløpende og man kan ikke sette det på vent, avslutter Øistad.

Vedtak

Frank Pedersen Strømseth, avdelingsleder for bygg og eiendom, sier han forholder seg til det politiske vedtaket.

– Vi vil gjøre nødvendige strakstiltak fortløpende med de resursene vi har og så langt penger og mannskap strekker til. Som kommunestyret har sagt, må vedlikeholdet holdes i påvente av ny skole. Enkelte tiltak er er utført som iverksatt arbeid vedrørende lås på toalett, sier han.

Når det kommer til saken med asbest i gulvet på skolen er Strømseth klar på at dette ikke utgir noen form for fare på elever og lærere i bygget.

– Arbeidstilsynet har vært svært tungt inne i denne saken og alle foreldre og foreldregrupper bør være godt informert om dette. Slik det er i dag er det ikke fare for noen i det hele tatt. Vi har gjort tiltak og fått aksept fra arbeidstilsynet på de gjennomførte tiltakene. Det er ikke knyttet noen helsefare til asbesten så lenge den ikke utsettes for mekanisk maskinell påvirkning.