Sjømatcampen ble sparket i gang av selveste fiskeriminsiter Per Sandberg. Han var også én av de som satt i dommerpanelet, som sørget for at disse fem elevene ble én av vinnerne.

Elevene foreslo å lage proteinbarer av torskehoder. Det var et forslag som juryen mente kvalifiserte de fem som den ene av to vinnere.

Vant konkurransen - se video her.

De fem fra FUSK og Nordborg hadde som oppgave å finne en løsning på hvordan man kunne lage delikatessemåltider av torskehoder for salg i Norge.

- Bland fisk med nøtter og bær

Og Sara Berntsen fra denne gruppa forteller at deres løsning er at man produserer proteinbarer fra torskehodene.

– Dette er noe både unge og voksne kan spise. Vi tar ut væsken fra fiskehodene og blander den med vann, blander dette med frukt og bær som både voksne og barn vil like, forklarer hun.

– Med denne innblandingen vil man kunne få fram et produkt som de fleste vil like, uten at de en gang vet at det er mat fra fiskehoder de spiser, sa Sara da gruppa ble intervjuet etter kåringen.

Premien på de sju som ble oppropt på scenen var en kinobillett hver.

En jury på 24 dommere var med og kåret de to vinnergruppene, etter at man før det landet på seks grupper som gikk til den siste kåringen.

260 elever

Daglig leder Anne Grethe Johansen i Ungt Entreprenørskap Troms sier til Folkebladet at bakgrunnen for seansen i FIL-hallen er at 260 elever fra fire ungdomsskoler i Finnsnesområdet er invitert til sjømatcampen.

– Gruppene som er inndelt har fått i oppgave å prøve å løse forskjellige problemstillinger innenfor sjømatproduksjon.

– Ei av problemstillingene var jo som en av vinnerne jobbet med, å finne løsning på framstilling av torskehoder som delikatessemat.

En annen av de seks oppgavene var at man skal få nordmenn til å spise mer sjømat.

– Selv om det går bra med eksporten av norsk sjømat, så spiser vi nå mindre sjømat i Norge.

LØSNING TIL SALMAR: Shana Smits Nilsen viser fram gruppas løsning til hvordan Salmar skal kunne legge til rette for besøk fra publikum i anleggene sine. Foto: Stein Wilhelmsen
BLE OGSÅ PREMIERT: Aila Hove (t.v.) og Ingeborg Marie Berg Borhaug fra Finnsnes ungdomsskole var den andre premierte gruppa under kåringen i FIL-hallen på fredag. Foto: Stein Wilhelmsen