- Vi er klar over at Arbeiderpartiet er et parti som er delt på dette, slik at vi er ikke overrasket over dette vedtaket, sier leder i Berg Arbeiderparti Jan Harald Jansen til Folkebladet søndag.

Arbeiderpartiets landsmøte sa lørdag ja til forslaget om å åpne for konsekvensutredning av området Nordland VI, melder NTB. Landsmøtet gikk for kompromissløsningen med en tredelt løsning. Det vil si at utenfor Lofoten skal et belte på 50 kilometer fra land være petroleumsfri sone, området lengst unna Lofoten som er det såkalte Nordland VI-feltet åpnes for konsekvensutredning, mens beslutningen utsettes for områdene Nordland VII og Troms II, skriver NTB.

Ap sier ja til delvis åpning for oljeutredning utenfor Lofoten Arbeiderpartiets landsmøte sa lørdag ja til forslaget om å åpne for konsekvensutredning av området Nordland VI, slik ledelsen har foreslått.  Splittet

Aps medlemmer har vært splittet i spørsmålet om oljeaktivitet i nord.

- Når man er såpass delt i dette spørsmålet så er det lett at det blir et kompromissforslag. Så er spørsmålet om et kompromissforslag egentlig er en god løsning, sier Jansen.

Berg Arbeiderparti har allerede vedtatt at de er imot konsekvensutredning i sin helhet, da de anser det som et sårbart område.

- Øker nok sjansen

Jansen sier de nå frykter hva følgekonsekvensen kan bli av landsmøtets vedtak.

- Vi ser faren med at når man først har sagt A så sier man B. Dette øker nok sjansen for at Troms II kommer, det ligger vell egentlig i kortene, sier han.

Etter landsmøtevedtaket har miljøorganisasjoner vært på banen og kritisert vedtaket.

– Det er trist og uansvarlig at Arbeiderpartiet nok en gang åpner for oljeboring midt i fødestua til torsken, sier SVs stortingskandidat og tidligere leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken, til NTB.

Natur og Ungdom mener vedtaket aldri kommer til å bli vedtatt politikk i Norge.

Flertall i Aps fylkespartier for kompromissforslag om Lofoten Et flertall av Ap-fylkeslagene går inn for kompromissforslaget om konsekvensutredning av oljevirksomhet i deler av havet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. – Elendig vedtak

– Den folkelige motstanden mot oljeboring har aldri vært sterkere, verken i folket som helhet, eller i Arbeiderpartiet. På tross av et elendig vedtak i dag, kommer dette aldri til å bli landets vedtatte politikk, sier Ingrid Skjoldvær, leder i Natur og Ungdom, til NTB.

– Uansett hvor Støre snur seg, sier alle samarbeidspartier nei til oljevirksomhet i dette områder. Vi kommer til å vinne nok en gang, sier Skjoldvær i en felles pressemelding søndag fra Natur og Ungdom, Naturvernforbundet og Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.