Det var altså noe for et hvert øre, men et mer tydelig publikum strømmet til kjellerscenen på Pinne lørdags kveld for å få med seg rockemønstringa.

Dog var det en fullsatt sal på kulturhuset da forestilling C skulle holdes. Dans med høyt tempo og kreative løsninger som kunne inspirert hver en sofasliter til å menge seg på dansegulvet, søte innslag skapt for å smelte og sterke vokaler som trollbandt var noe som preget forestillingen i aller høyeste grad.

Verdifull

Rockemønstringen derimot hadde nok kraft til å slå deg av stolen — og da utelukkende på en positiv måte.

– Rockemønstringa er veldig verdifull for festivalen. Den gir muligheter for å oppleve en skikkelig rockekonsert som ikke lar seg gjøre på for eksempel et kulturhus i samme grad. I utgangspunktet er det av praktiske årsaker at vi igjen velger å ha den på Pinne, men også fordi det blir intimt og det gir rom for «headbanging», ler UKM-leder Patrick Holmstad.

Han legger til at det er fint å spre forestillingene slik at de kan nytes til det maksimale i de omgivelser det ville vært naturlig og ellers hatt samme opplevelsen i. Det gir også flere utfordringer til de unge arrangørene som høster mye kunnskap ut i fra disse variasjonene.

Høyt nivå

Det lyste høyt nivå på begge forestillingene, både forestilling C på kulturhuset og forestilling D - altså rockemønstringa — på Pinne.

– Veldig variert og stor spredning når det gjelder sangere. Høyt nivå, sier Holmstad.

Bød på salsa og dans

Avslutningsvis på rockemønstringa entret det finske bandet «Lao Zol» scenen, og fikk dansefoten i gang på mange med sine mange mange låter under sjangeren salsa og funk. En stor kontrast til innslagene som nettopp hadde vært, men som skapte ei flott og minneverdig avslutning på kvelden. Det var ingen i lokalet som ikke trampet i takt med musikken, og stemningen var like høy som nivået — med andre ord skyhøy.

Det finske bandet «Lao Zol» avsluttet kvelden med lekre salsatoner som bød opp til dans. Foto: Lisa Mari Bakkelund
Gjesteopptreden med dansere fra Finland. Foto: Lisa Mari Bakkelund
Dans. Foto: Lisa Mari Bakkelund
Danserne fra Målselv hadde en kreativ opptreden som innebar politi- og fengselsfangetema. Foto: Lisa Mari Bakkelund
How to Kiss a Frog fra Lenvik var med i år også. Foto: Lisa Mari Bakkelund
Malene Bjørnstad-Nicolaisen fra Finnsnes sang «Remedy» av Adele. Foto: Lisa Mari Bakkelund
Lemitation fra Tromsø sparte ikke på brøl under opptredenen deres på rockemønstringa. Foto: Lisa Mari Bakkelund
Oxblood fra Målselv rocket løs med en egenkomponert låt. Foto: Lisa Mari Bakkelund