Stig Knutsen presiserer at det er to adskilte saker i eiendomstvisten som pågår i sentrum av Sørreisa.

– Først vil jeg si at vi ser veldig positivt på at Myre ønsker å utvikle Miax-bygget. Det vi har reagert på er kjøp av tomten mot Rema 1000, der har vi parkeringsplasser og deres forslag i søknaden var å fjerne disse. Det kan vi ikke gå med på. Men når det kommer til der tilhengerne nå er parkert, er jeg sikker på at vi vil finne en løsning, sier styreleder Knutsen til Folkebladet.

Regulert

Han tror ikke Myre kan stenge innkjørselen på denne måten som nå har blitt utført.

– Vårt syn er at ingen kan stenge innkjørselen slik, men utover det vet jeg ikke. Jeg har vært syk og har bare registrert at de har parkert noen tilhengere utenfor. Jeg må ta meg en nærmere titt og har ikke et annen synspunkt på denne saken annet enn at den innkjørselen der er regulert til ferdsel og slik har det vært i 35 år. Da kan den ikke sperres slik. Men jeg skal få tatt meg en prat med Myre og jeg er sikker på at vi kan finne en løsning her, sier Knutsen.

Tomten

Eiendommen som Myre ønsker å kjøpe strekker seg også over parkeringsplassen på baksiden av Rema 1000-bygget. Her ligger også en avtale mellom Sørreisa sentrumsbygg AS, som eier Rema 1000-bygget, og kommunen fra 2010 som også kan hindre kjøp av tomten.

– Vi var i utgangspunktet positiv til salg av tomten til Myre og prosjektet, men så dukket det opp nye momenter og rådmannen undersøkte dette nærmere. Avtalen, som er det momentet, tilsier at kommunen til en hver tid skal disponere 50 parkeringsplasser til bygget og det ser vi at vi nå får problemer med å etterkomme. Derfor gikk rådmannen for å ikke selge tomten, så får vi se i formannskapet hva som vedtas, sier Sørreisa-ordfører Jan-Erik Nordahl.

Oppfordring

Ordføreren håper partene kommer til en løsning når det gjelder området mellom Sørreisabygg og Myre.

– Jeg registrerer at hengerene er plassert ut der de er. Min oppfordring er at eierene setter seg ned og kommer til enighet om hvordan dette arealet skal brukes, avslutter Nordahl.

Det er helt til venstre i dette bildet som Sørreisa kommune og Sørreisa sentrumsbygg har en avtale om parkeringsplasser på. Foto: Carina Hansen
Ordfører Jan-Erik Nordahl håper partene kommer til enighet. Foto: Carina Hansen