Mener regjeringen har sviktet om skuter

Sandra Borch (Sp) sier det er unødvendig å endre lovverket for å etablere skuterløyper. – Regjeringen burde lagt klare føringer for lenge siden, sier hun.

Uenig: Sandra Borch er uenig i at lovverket for etablering av skuterløyper må endres. – Regjeringen burde for lenge siden lagt fram klare premisser for å unngå store usikkerheter, sier hun.  Foto: Ronald Johansen

pluss

Borch mener regjeringen har hatt alle muligheter til å kjøre fortgang i denne saken ved å legge føringer for hvordan de nye forskriftene for etablering av skuterløyper skal tolkes.

– Lovverket er krystallklart

– Nå har Frp vært i regjering i tre og ett halvt år. Da blir det spesielt og merkelig at de nå går ut med løfter om at de skal gjøre noe med denne saken etter neste valg. Dette er for enkelt. Det er bare tull at lovverket må endres slik som Amundsen hevder. Lovverket er krystallklart, og det er også klart at det er kommunene som skal ta beslutningene, ikke fylkesmennene. Frp kan ikke gjemme seg og hevde at lovverket ikke er godt nok. Problemet er de nye forskriftene og tolkningene av dem, ikke loven, sier hun.