– Vi hadde vel aldri i vår villeste fantasi trodd at vi skulle ende opp med en campingplass, men det er jo ikke tvil om at med den drømmen man går og bærer på om friluftsliv, turisme, natur og kajakk så var dette den rette plassen å komme til, sier Hege Enge Dekkerhus.

1. mai overtar hun og mannen, Stig Jarle Dekkerhus, Tranøybotn camping. Paret og deres tre barn vil på sikt flytte fra heimplassen Ramfjord til et sted nærmere campingen. Nøyaktig hvor er ennå uvisst.

– Hvilke planer har dere for campingplassen?

– Det blir samme drifta som det er nå, i hvert fall inntil vi blir mer kjent med stedet, campingplassen og mulighetene som er. På sikt tenker vi å gjøre litt mer utav det med tanke på turisme og den slags, sier Dekkerhus.

Solgt uten annonsering

Paret legger ikke skjul på at de lenge har gått og båret på en drøm om å få til noe innen reiseliv. Litt tilfeldigheter var det imidlertid som dro Ramfjord-paret til akkurat Tranøybotn.

– Det var datteren til Heidi Danielsen, som er en av eierne i dag, som tipsa om at campingen muligens skulle selges. Da begynte ting å rulle og gå, og det var vel for å si det sånn kjærlighet ved første blikk da vi kom ut hit første gangen. Jeg er bare glad for at det var vi som var først til mølla, smiler Dekkerhus.

Senja er ikke totalt ukjent terreng for henne og familien. Moren til Stig Jarle Dekkerhus kommer nemlig fra Senjahopen. Familien har også feriert mye på øya opp gjennom årene.

– Senja er ikke akkurat vanskelig å bli glad i, spesielt hvis man er et friluftsmenneske, sier Dekkermann, som mener at Senja har et stort potensiale når det gjelder turisme.

Hege Enge Dekkerhus jobber som helsearbeider hos TBO Helse, samt i perioder som guide. Stig Jarle Dekkerhus jobber i Forsvaret på Bardufoss.

Vemodig, men fornøyd

Det er det familieeide selskapet Danielsen Gruppen som har eid Tranøybotn camping de siste ni årene. Dagfinn, Odd og Heidi Danielsen erkjenner at det er litt vemodig å selge stedet.

– Vi hadde for så vidt store planer for campingplassen, men det ble egentlig ikke helt som tenkt i og med at noen av oss bor i Bodø og noen i Tromsø. Likevel har det vørt noen fantastiske ni år, smiler Odd Danielsen.

Selv om de «gamle» eierne nok kunne fått mer for campingplassen med annonsering, er de bare glade for å selge anlegget til Dekkerhus-familien.

– De vil ingenting annet enn å utvikle denne plassen videre, så jeg tror virkelig vi har funnet de rette nye eierne – eller at de rette nye eierne fant oss, ler Danielsen.

I Danielsen-familien er de nemlig ikke i tvil om at Tranøybotn camping kan utvikles til å bli noe enda mer enn det er i dag, ikke minst med tanke på vinterturisme.

– Det var utrolig viktig for oss å finne en ny eier som ville ivareta dette flotte stedet, og har planer, visjoner og gjennomføringsevne til å utvikle dette til en enda mer fantastisk camping – og det har vi funnet, smiler Heidi Danielsen.

perle: Det er ingen tvil om at Tranøybotn camping ligger idyllisk plassert ved havet og like i nærheten av inngangsporten til Ånderdalen nasjonalpark. Foto: Maria Holm Simonsen
lykke til: Ordfører Jan Fredrik Jensen i Tranøy kommune ønsker de nye eierne lykke til. Foto: Maria Holm Simonsen
Vemodig: Selv om de synes det er vemodig å selge campingen, er ikke Dagfinn (t.v.), Odd og Heidi Danielsen i tvil om at de har funnet de riktige nye eierne. Foto: Maria Holm Simonsen