Det opplyser biblioteksjef Kristin Strand Iden ved Lenvik Bibliotek.

– At det er jeg som kan fortelle om dette er på grunn av det såkalte vertskommunesamarbeidet mellom bibliotekene Berg, Tranøy og Lenvik. I perioden 19. til og med 21. april skjer det veldig mye både i bibliotekene i Tranøy og Lenvik, forklarer biblioteksjefen, og fortsetter:

– Hvis vi begynner i Tranøy, så arrangerer bibliotekene der noe de kaller for «Litteraturuka i Tranøy» i dagene 19, 20 og 21. april. Både biblioteket på Stonglandet- og Vikstranda skole og barnehagen får besøk av Bokbussen, mens det er forfattermøte med Line Baugstø og konsert med artisten Abazar Hamid begge stedene onsdag og torsdag. Fredag vises forestillingen «Mitt nabolag» for ungdomstrinnet ved Stonglandet skole, mens det er lesestund med Synnøve Olsen for beboerne ved Tranøy Helsesenter senere samme dag. Dermed vil det være noe både for de yngste og eldste i litteraturuka, påpeker Iden.

Samarbeid

«Litteraturuka i Tranøy» er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom Tranøy kommune, Folkeakademiet, Kultur i Troms og Troms fylkeskommune.

– Er «Litteraturuka i Tranøy» noe som er arrangert lenge?

– Nei, den ble arrangert første gang i fjor, og var så vellykket at det var noe man ville fortsette med.

Rett etter påske er det også Verdens Bokdag.

– Den faller i år på en søndag, derfor tyvstarter vi får vår del litt med markeringen, og legger den til 20. og 21. april. Torsdag 20. april kommer forfatteren Line Baugstø til oss, og i den forbindelse gjør også Abazar Hamid en liten konsert.

– Hvor skal dere holde til, biblioteket er jo stengt etter sprengningsulykken?

– Det stemmer, så vi skal holde til i det vi kaller for Studiobiblioteket i andre etasje i Kunnskapsparken. Der er det også rikelig med plass, så vi tror det kommer til å gå helt fint å legge alt dit.

– Kan du si litt om denne forfatteren?

– Det kan jeg. Line Baugstø er en forfatter som har skrevet en rekke bøker. Både for voksne og barn. Men i dette forfattermøtet fokuseres det på voksenlitteraturen.

Fredag 21. april fokuseres det mye på Verdens Bokdag, eller Verdens Bok - og Opphavsrettsdag, som det heter nå.

– Da vil bokbussen være på Finnsnes og være parkert rett utenfor Kunnskapsparken, og være åpne for alle som vil besøke den. Fylkesråd Roar Sollied vil holde en kort tale i anledning dagen.

Monika Steinholm

Etterpå er det duket for nok et forfattermøte, denne gangen for ungdomsskoleelever.

– Da vil elevene få møte Monika Steinholm. Hun bor i Tromsø, men har sine aner på Finnsnes. Hun har skrevet to ungdomsromaner, «Fuck Verden» og «Nærmere kommer vi ikke». I sistnevnte er handlingen faktisk lagt til Finnsnes og Finnsnes i Fest.

– Den kom ut i fjor?

– Ja, den ble lansert på en bokhandel på Finnsnes nettopp under Finnsnes i Fest i fjor sommer, så timingen kunne ikke vært bedre.

Signering: Forfatter Monika Steinholm (fremst) sammen med Trine-Lise Sommerbakk på bokhandlen Notabene på Finnsnes der hun signerte sin hittil siste roman i fjor. Foto: Reidar Ingebrigtsen Foto: Reidar Ingebrigtsen
OVENPÅ: På grunn av sprengningsulykken benytter biblioteksjef Kristin Strand Iden bibliotekets lokaler i andre etasje i Kunnskapsparken på Finnsnes. Foto: Reidar Ingebrigtsen Foto: Reidar Ingebrigtsen
BOKBUSS: Bokbussen kommer på besøk både til bibliotekene i Tranøy og på Finnsnes. Foto: Arne Ivar Hanssen Foto: Arne Ivar Hanssen