Isfiskekonkurranse er noe som for mange hører påsken til. Og på Skøvatnet, som ligger på kommunegrensa mellom Sørreisa og Dyrøy kommune, har det i mange år vært arrangert en slik konkurranse første påskedag.

– Det begynte da fire, fem hytteiere hadde en intern fiskekonkurranse der vi satset noen kroner og den med størst fisk vant potten. Så ballet det på seg, og nå har vi rundt 300 deltakere. Det har virkelig blitt veldig «pop», sier Helge Jakobsen, en av arrangørene bak konkurransen.

– Gøy for ungene

Skøvatnet har stort sett sandgrunn, og derfor er konkurransen også svært attraktivt for barna som deltar.

– Når man er på isfiske her kan en stort sett se fisken, og det merker vi er veldig gøy for ungene. Da ligger de å ser på fisken og den kan bli ganske stor. I fjor var største fisk på nesten kiloet, forteller Jakobsen.

Han forteller at de fleste kan drive med denne aktiviteten.

– Det er en billig hobby, for bare noen hundrelapper har man alt av utstyr. Folk må jo ha litt tålmodighet, det er nok det som er den største lasten. Vi har holdt bestanden i sjakk med å fiske med ruser. Vi har sett at de største har passert kiloet, sier Jakobsen.

Premier

Som en konkurranse hør og bør er det også en del premier ute å går for de som deltar.

– Vi har fått mange fine premier, blant annet til største og minste fisk. Så er det også en del premier som trekkes. Så tenner vi bål og koker kaffe, så dette blir riktig så hyggelig. Når folk er fornøyd og trives, så gir dette oss lyst til å fortsette å stå på, avslutter Jakobsen.

GØY: Helge Jakobsen, en av arrangørene bak isfiske-konkurransen, sier isfiske er gøy for både store og små. FOTO: ARNE IVAR HANSSEN Foto: Arne Ivar Hanssen