Nå satser han og de andre aksjonærene på å utbedre og renovere det brannutsatte bygget i løpet av våren og sommeren.

– Vi har ikke fått den fulle oversikten over hvor mye brannen totalt vil koste, men vi vil, i anledning utbedringen, også renovere de seks leilighetene i det aktuelle tilbygget, sier han til Folkebladet.

Renoveringen vil komme i tillegg til utbedringen av skadene.

Ekkel tanke

Da Stefanussen i januar fikk beskjed om at det brant på asylmottaket, gikk tankene hans umiddelbart til beboerne og de ansatte.

– Tenk å våkne opp til at bygget står i flammer. Når det i tillegg viser seg at noen har tent på, er det ekstra skremmende. Ettersom jeg har forstått, har politiet ennå ikke funnet ut hvem det var, sier han:

– Tanken på at en potensiell brannstifter fortsatt går løs, er vanskelig. Å sette fyr på et bygg der det bor folk, er totalt forkastelig. Det er bare å håpe at politiet kommer til bunns i saka, tilføyer han.

Fordømmer

Aksjonæren er i dag sjeleglad for at det gikk såpass bra etter forholdene.

– Jeg fordømmer handlinga, og jeg håper ikke personen gjør noe lignende igjen. Det er rett og slett et mordbrannforsøk - og det er bare flaks at det ikke bodde folk i de leilighetene, sier han.

– Har du spekulert noe i hvem det eventuelt kan være?

– Nei, det har jeg overlatt til politiet, men jeg håper den aktuelle personen trer fram i lyset.

- Aldri trodd

Stefanussen roser brannvesenet for den korte responstiden i anledning brann-natta i januar.

– Beboerne og de ansatte gjorde også en bra og fornuftig jobb opp i det hele. Det kunne gått mye verre, sier han.

– Dette er folk som har kommet fra krig og elendighet, så kommer de hit og opplever slike ting. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd det skulle skje her, tilføyer han.

– Er bygget forsikret?

– Som kjent har forsikringsbransjen satt restriksjoner på forsikringsmuligheter for asylmottak, og dette rammer også oss. Det har en viss betydning om man kan finne gjerningspersonen, svarer han avslutningsvis.