– Det har vært en fantastisk flott uke og vi kunne ikke fått bedre ramme rundt løpet enn det vi fikk idag, sier svensken som er daglig leder for Ski Classics, verdenscupen i langløp på ski.

Han og de andre i teamet lot seg virkelig imponere av både løyper, dugnadsinnsats og ikke minst storslått natur som ble formidlet via tv-skjermen til store deler av Europa.

Bekymret for mye snø

– Det har kommet mange meldinger inn i løpet av dagen fra folk som har sett på TV og latt seg imponere over det de har sett, sier han og legger til at de var litt bekymret da de kom oppover i starten av uka og så hvor mye snø det var.

– I forhold til Sverige hvor vi kom fra så var det enormt mye snø og vi var redde for at de kunne komme til å skape problemer for oss, men det har vært jobbet godt med løypene som i dag var perfekte.

– Hva skiller Reistadløpet fra de andre løpene i Ski Classics?

- Her oppe er det et mye røffere klima, mer arktisk med snø og kulde. I tillegg er løypene mye tøffere enn i noen av de andre rennene. Det er noe som ingen av oss er vante med, sier han og legger til at Reistadløpet med kupert og tøft terreng for løperne på en måte er ekstremetappen av Ski Classics.

– Løypene her skiller seg helt klart ut fra de andre stedene vi er, sier han.

Ny opplevelse

Like etter målgang for eliteklassen er skisjefen klar på at de kommer tilbake til Nord-Norge også neste år.

– Det har vært en ny opplevelse å komme til et nytt sted og jobbe med en organisasjon som aldri har gjor noe slikt før, men når vi kommer tilbake til neste år så vil vi kunne lage et enda bedre skirenn, sier Nilsson.

– Så det er sikkert at dere kommer tilbake?

– Ja, vi kommer tilbake, helt klart, sier han.