– Det er litt surt å være den første som havner utenfor seierspallen. Men jeg prøver å glede meg over at jeg gikk et bra løp fremfor å irritere meg over at jeg ikke kom topp tre, sa Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Sørreisa-jente som konkurrerer for BOIF, og er i ferd med å legge en stor sesong bak seg, har vært med i tetsjiktet i 17-årsklassen helt siden hun i januar innledet sin nasjonale juniorkarriere.

Hun har plukket bra med poeng i norgescupen. Det skulle imidlertid vise seg at hun hadde noen for få til å få klatre opp på seierspallen da poengene ble telt opp på Gålå på søndag ettermiddag. Men klarte allikevel å finne flere lyspunkt da finalen var historie.

Gode ski

Først og fremst i form av at hun har hatt en fin utviklingskurve. Ingrid Andrea er en mye bedre langrennsløper nå enn hun var i fjor på samme tidspunkt. Trening i skoletiden og et bra opplegg i klubbregi har gjort susen. Gulbrandsen har forbedret seg på de fleste områdene. Det fikk konkurrentene erfare da hun skøytet inn til femteplass i duathlon-konkurransen. Ingrid Andrea var med og preget rennet hvor det var flere fra Midt-Troms som bet godt fra seg.

Ingrid Andrea kunne etter målgang fortelle at hun hadde veldig gode ski. 17-åringen ga honnør til guttene i smørebua som sørget for bra glid både i klassisk-delen og skøytingen. For henne som er omtrent like god i begge stilartene var det midt i blinken å få en konkurranse med skibytte.

Motivert

Den energiske gymnasiasten lå på fjerdeplass i norgescupen sammenlagt da hun kom til Gudbransdalen. Hun var innforstått med at det måtte to gode løp til for å få stå på podiet. Det gikk tråere enn forventet i skøyterennet på fredag. To dager senere føltes kroppen sprekere for Ingrid Andrea som var med og kjempet om seieren. Det var bare fattige fire sekunder som skilte henne og vinneren. Knappe to sekunder var det opp til tredjeplass.

– Det er bare turrenn og Kiruna-spelen igjen nå. De viktigste rennene er unnagjort, sa tenåringsjenta som aldri har vært mer motivert for satsing enn det som er tilfelle nå.

Hun skal bruke våren, sommeren og høsten til å legge et godt grunnlag for den videre satsingen og kommende sesong som hun håper skal bli minst like bra.