Omkring 300 barn opptil 11 år staket seg ut i den nesten 900 meter lange løypa i sentrum på Setermoen fredag. Barnesprinten er ny av året og ble arrangert av Sparebanken Nord-Norge.

– Det er noe vi arrangerer i år i og med at Reistadløpet er utvidet til å være en del av Ski Classics. Vi i Sparebanken synes det kjempeflott at man kan gjøre noe ekstra også for ungene, forteller Tonje Vik i Sparebanken.

Likte løypa

Sammen med flere kolleger stod Vik i målområdet utenfor rådhuset og delte ut medaljer til alle som kom i mål. Førstemann over målstreken var Ellinor Håkstad (4).

– Det var gøy, sa fireåringen, som pleier å gå mye på ski i barnehagen.

– Skal du være med neste år også?

– Ja, svarer hun kontant.

Jonathan Haukebø Stensrud (4) var også en av de første i mål på barnesprinten. I likhet med vinneren syntes han løypa var fin og at han fikk god fart.

Folkefest

Det var mye aktivitet og folkeliv i Ski Village dagen før Reistadløpet. Vik mener det er viktig at man klarer å skape en ramme rundt Reistadløpet, med ulike aktiviteter som for eksempel barnesprinten.

– Det bidrar til en flott folkefeste på Setermoen her i dag, sånn at det skjer noe dagen før dagen. Det er viktig at vi klarer å skape noe rundt, sånn at det ikke bare blir selve løpet.

Barnas Reistadsprint var godt gjennomført med en flott løype og en engasjerende speaker.

– Vi har forberedt oss godt. Det er vi som jobber i Sparebanken i Midt-Troms som står på plassene her og deler ut alt fra saft til medaljer, og har vært her og rigget løypa før i dag, sier Vik.

Duket for gjentakelse

Alt ligger til rette for at barnesprinten kommer til å bli arrangert også til neste år.

– Ja, absolutt. Nå skal Reistadløpet være en del av Ski Classics i tre år og det er klart at dette også vil bli arrangert neste år, forteller Vik, som håper på enda flere deltakere neste år.

– Vi tenker folk kanskje kan komme også helt fra Finnsnes og andre plasser i Midt-Troms for å oppleve dette. Det er kjempeartig for oss å være med på å skape stemning rundt Reistadløpet og Ski Classics, og samtidig gjøre noe for barna.

FØRST OVER MÅLSTREKEN: Elinor Håkstad har gått over mål som første løper, og får sin velfortjente SNN-medalje fra June Pettersen.
TALLER VAR FEM: Jonathan Haukebu Stensrud hade startnummer fem, og fyller også fem år på søndag.
VIKTIG MED AKTIVITET: Avdelingsleder Tonje Vik i Sparebank 1 mener det er viktig å også ha en aktivitet for ungene som barnas Reistadsprint.