Det var da elevene fra 10. klasse og de fire foreldrene satt i bussen på vei til hotellet fra flyplassen at skrekkbeskjeden kom.

Samleside: Les mer om angrepet i London

- Vi landet i London i 13.30-tida, lokal tid. Halv fem kom vi til hotellet. I løpet av kjøreturen ble det over høyttaleranlegget på bussen opplyst om terrorangrepet, forklarer Olsen.

Amerikansk turist blant de drepte i London Utah-mannen Kurt W. Cochran er blant de drepte i onsdagens terrorangrep i London. Han besøkte byen sammen med kona for å feire bryllupsdag. Terrorangrepet

Hoteller ligger bare 15 minutter unna Westminster Bridge, der angrepet startet med at gjerningsmannen kjørte ned en rekke fotgjengere på vei mot Parlamentet.

Like etterpå kolliderte han med et gjerde, før han forsøkte å komme seg inn i parlamentsbygningen.

Mannen knivstakk så en polititjenestemann da han ble forsøkt stoppet ved inngangen.

- Vi var rimelig langt unna da angrepet fant sted, men nå bor vi bare minutter unna brua, sier hun.

- Hvordan har elevene det?

- De har tatt det greit. I går bestemte vi oss for å ikke spasere i gatene. Vi holdt oss like i nærheten av hotellet - også når vi skulle spise. Siden da har vi egentlig bare vært sammen innendørs, svarer hun.

Finnsnesjente: – Vi har det bare bra Andrea Athene Haaheim Birkeland får ikke forlate universitetet like ved parlamentsbygningen i London. - Glad

Samtlige elever har ringt hjem til foreldrene sine.

- Også reisebyrået har vært i kontakt med oss og tilbydd oss assistanse, sier Olsen.

De 14 elevene og de fire foreldrene skal være i London til og med mandag neste uke.

- Hva tenkte du som ansvarsperson da beskjeden kom?

- Jeg ble øyeblikkelig glad for at jeg var her sammen med dattera mi - og de andre elevene. De som satt hjemme og så på nyhetene hadde det nok verre enn oss, sier hun.

Torsdag kunne britisk politi, som mistenker at det blodige angrepet er inspirert av «islamistisk terror», melde at syv personer er pågrepet i verdensmetropolen.

I beredskap

- Har det roet seg i gatene nå?

- Det er fortsatt ganske tidlig på morgenen her, og vi hører ingen sirener nå, men vi merker et økt vakthold på hotellet, svarer Olsen torsdag formiddag norsk tid.

- Skal dere ut i gatene i dag?

- Ja, i dag tenker vi ta en busstur gjennom London, svarer hun.

- Så det er ingen overhengende frykt hos verken dere eller elevene?

- Nei, men vi voksne har snakket om at vi er blitt mer skvetne og mer i beredskap etter hendelsen i går, svarer hun.

- Kunne slappe av

Rektor ved Gibostad barne- og ungdomsskole, Egil Kay Hansen, tok kontakt med forelder Tove Olsen umiddelbart etter at nyheten nådde Norge.

- Svaret jeg fikk var at de ikke var berørt, men at merket mye aktivitet både i lufta og på bakken, sier han.

- Men hva tenkte du?

- Det er klart at det gjør noe med deg som rektor at mange av elevene dine befinner seg i et terrorpreget område, men da jeg fikk beskjed om at de ikke var berørt, kunne jeg slappe mer av, svarer han.