Tirsdag gikk fylkesmessa for ungdomsbedrifter av stabelen i Tromsø. Gulltunga UB fra Senja  videregående skole stakk av med gastronomiprisen og er nå klar for NM.

– Glad

Bedriften består av fire ungdommer og konseptet går ut på å selge torsketunger. Produktet deres var bærekraftig og derfor vant de gastronomiprisen. Dette var også et av målene deres.

– Juryen sa at produktet var lokalt og kortreist. Det var også veldig positivt at vi hadde samarbeid med lokale næringsressurser, forteller Sørås videre.

Salg

De fikk også tredjeplass for beste salg og servicebedrift og er en av tre ungdomsbedrifter som fikk gullbilletten til Norgesmesterskapet for Ungdomsbedrifter som arrangeres i Lillestrøm i mai. Strategien og nye mål har de også klart for seg.

– Vi skal snakke godt om produktet og dele ut smaksprøver under NM. Det er bare å jobbe hardt og selge så mye som mulig. Vi håper også å komme videre til europamesterskapet. Vi vil gjerne rette en stor takk til Brødrene Karlsen AS og lærer på skolen, Bength Hanssen, avslutter Sørås.

Gjorde det bra

Det var også flere ungdomsbedrifter fra Midt-Troms som gjorde det skarpt i konkurransen. Navs pris til bedriften med beste inkluderende arbeidsliv, gikk til Go'stemning UB fra Bardufoss videregående skole.

Konseptet til deres går ut på å selge tegneblokker og brødposer.

– Vi er ti stykker i hele bedriften. Fire av dem er på interiør og resten på tekstil, fortsetter Vekve, som legger til at de satser på stort salg i Bardufoss.

Innovativt

Safetybuff fra Senja videregående vant prisen for beste innovative produkt og andreplass for beste forretningsplan. Bardufoss videregående skole stilte også med flere sterke bedrifter.

Mandag kveld ble det delt ut tre priser under festkvelden på The Edge i forbindelse med Ungt Entreprenørskaps 20 års jubileum. Klevver UB vant to av dem. Herunder for Beste logo og Beste reklamefilm.